Ugledna imena predstavila peticijo, ki jo bodo nadgradila s pisanjem zakonskega predloga.

 

Ljubljana – »Naš pravni sistem posamezniku ne omogoča končanja življenja. Svojo visoko civilizacijsko stopnjo lahko dokažemo s tem, da sprejemo zakon, ki mu to omogoča,« je dejal Andrej Pleterski, sin pokojnega Janka Pleterskega, ki je lani prav v Delu opozoril, da bi v pravica do smrti kot temeljna človekova pravica morala biti priznana tudi pri nas. S pismom se je tedaj obrnil tudi na poslance.

Danes je s somišljeniki iz združenja za dostojno starost Srebrna nit predstavili peticijo za pravno ureditev pomoči pri dokončanju življenja.

Na nujnost uzakonitve te možnosti je letos z javnim pismom opozorila še Alenka Čurin Janžekovič, upokojena učiteljica in ravnateljica, ki si je uredila samomor z zdravniško pomočjo v Švici in prav tako aktivno sodeluje pri tej pobudi.

DELO

 

Pohvale, pripombe, predlogi

Spoštovani,

v Srebrni niti – Združenju za dostojno starost si prizadevamo, da bi v prizadevanjih za izboljševanje kakovosti življenja starejših zadostili potrebam po čim bolj koristnih vsebinah našega dela in da bi dosegli čim širši krog zainteresiranih, zato vas vabimo, da nam posredujete svoje pohvale, pripombe, predloge za izboljšanje tako vsebin našega dela kot spletnih strani.

Za sodelovanje se vam prijazno zahvaljujemo.

Arhiv novic