Monthly Archive

2019

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 66 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
151

Moje voščilo za leto 2020

Državi želim, da bi se prebudila iz zimskega spanja, ki traja v segmentu skrbi za dostojno starost že predolgo let. Država naj ponovno začne graditi javne socialne zavode – domove za starejše namesto ... read more..

Novice
Super User
166

Pogovarjajmo se o evtanaziji

Od 14.30 do 16.00 je v knjižnici dr. Antona Breznika v Zavodu sv. Stanislava potekala okrogla miza o aktualnem vprašanju uvedbe evtanazije v Sloveniji. Gosta sta bila prof. dr. Matjaž Zwitter, ki je p... read more..

Novice
Super User
429

Javno pismo Srebrne niti – Želimo boljšo PREHRANO starejših v domovih starejših občanov

Domovom starejših občanov – socialno varstvenim zavodom Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ministrstvu za zdravje Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije Varuhu čl... read more..

Novice
Super User
151

Javno pismo Srebrn niti - NE proračunu

Javno pismo: Zahtevamo drugačen proračun Spoštovani poslanci in poslanke, spoštovani državni svetniki in svetnice, spoštovana vlada, spoštovani vsi starejši v Sloveniji! Slovenija je tudi družba s... read more..

Novice
Super User
200

Novice
Super User
153

Javno pismo ministrstvo za starejše in proračun 18 11. 2019

Predsedniku Vlade Republike Slovenije Marjanu Šarcu Poslancem in poslankam Državnega zbora V Srebrni niti zahtevamo, da v proračunu za starejše name-nite več sredstev   Slovenija je družba st... read more..

Novice
Super User
160

Javno pismo Srebrne niti Pobuda županu MO Celje

Spoštovani župan Mestne občine Celje g. Bojan Šrot, v Srebrni niti – Združenju za dostojno starost, kjer si prizadevamo za bolj kakovostno, človeka vredno življenje starejših v vseh okoljih (doma, v ... read more..

Novice
Super User
205

Aktivnosti Vlade, ministrov in ministric ter poslancev in poslank Državnega zbora po prejemu javnega pisma Srebrne niti

Javno pismo predsedniku Vlade Republike Slovenije, ministricam in ministrom, poslankam in poslancem po letu dni vladanja,ki smo ga poslali vsem in medijem 18. avgusta 2019. I.Že 19. 8. 2019 smo iz ka... read more..

Novice
Super User
331

Obisk Doma Hmelina, doma za starejše občane d.o.o., Radlje ob Dravi

Trije predstavniki Društva Srebrna nit (Biserka Marolt Meden, Darinka Klemenc, Boštjan Pegan) smo 7. novembra 2019, na povabilo vodstva, obiskali Dom Hmelina. Po ogledu doma, pogovoru z vodstvom, zap... read more..

Novice
Super User
160

Priporočamo ogled dokumentarnega filma ŠE VEDNO SEM ŽIV

Priporočamo ogled dokumentarnega filma ŠE VEDNO SEM ŽIV, ki je bil zadnjič predvajan na RTV SLO 1 32. oktobra 2019 ob 20.05. Oddajo si poiščite v arhivu RTVSLO. Navdihujoča dokumentarna pripoved pr... read more..

Novice
Super User
155

Kje je denar za skrajševanje čakalnih vrst za sprejem v domove starejših?

Spoštovani, kljub reviziji Računskega sodišča, ki je jasno pokazala, da tako Vlada kot pristojni ministrstvi v zadnjih desetih letih ne opravljajo svojega dela v korist državljanov, se nič ne spremin... read more..

Novice
Super User
248

Seminarska naloga - Evtanazija: pravica do smrti?

Potrjenaa hipoteza: Večina tistih, ki pozna koga, ki umira za neozdravljivo boleznijo, bi zase želela evtanazijo. Vir:www.dijaski.net Evtanazija - pravica do smrti262.09 KB... read more..


Novice
Super User
140

O evtanaziji (še) z vidika (etike) človekovih pravic

V Sobotni prilogi Dela z dne 9. februarja 2019 je bil objavljen pomemben prispevek na temo evtanazije, ki ga je podpisal podpredsednik Komisije Republike Slovenije za medicinsko et... read more..

Novice
Super User
163

Sporočilo ob vložitvi pobude za institut Varuha starejših

  Spoštovani, dogajanja v družbi oziroma politiki vodijo v vse slabše pogoje za dostojno življenje starejših. Srebrna nit - Združenje za dostojno starost si prizadeva za izboljšanje kakovosti read more..

Mediji o nas
Super User
397

Za zapornika porabimo štirikrat več kot za starostnika

Prispevek Neve Železnik v reviji Zarja, 28.5.2019 Zarja 33349.07 KB... read more..

Novice
Super User
232

Skrb za starejše - Odstop javnega pisma društva Srebrna nit, naslovljenega na vlado

PRVI odziv na naše zadnje javno pismo predsedniku Vlade in politikom   ZADEVA: Odstop javnega pisma društva Srebrna nit, naslovljenega na vlado Spoštovani, v Kabinet predsednika Vlade Repub... read more..

Novice
Super User
265

Javno pismo - Kaj moramo narediti takoj

Javno pismo predsedniku vlade RS gospodu Marjanu Šarcu, Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvu za zdravje, Varuhu človekovih pravic, Zavodu za zdravstveno zavarov... read more..

Novice
Super User
214

Javno pismo predsedniku Vlade Republike Slovenije, ministricam in ministrom, poslankam in poslancem

Spoštovani, pošiljamo vam javno pismo (s prilogo - javnim pismom z maja 2019) s konkretnimi vprašanji, na katere pričakujemo odgovore in predvsem aktivnosti. Vljudno prosimo, da pismo posredujete pr... read more..

Novice
Super User
222

Sestanek predstavnikov Srebrne niti s predstavniki MO Kranj 6. 6. 2019

Sestanek je bil sklican na pobudo Srebrne niti, ki je v medijih zasledila namero Mestne občine Kranj, da poiščejo investitorja in koncesionarja za gradnjo doma starejših. Predstavniki Srebrne niti (Ž... read more..

Novice
Super User
463

Obisk DEOS Center starejših Cerknica

Tri predstavnice Društva Srebrna nit (Biserka Marolt Meden, Darinka Klemenc in Neva Železnik) smo 19. junija letos, na povabilo vodstva, obiskale DEOS Center starejših Cerknica. Po pogovoru z vodstvo... read more..

Novice
Super User
215

Srebrna nit pri Zagovorniku načela enakosti

Na povabilo strokovne službe sta se predsednica Biserka Marolt Meden in dr. Katerina Vidner Ferkov, 17. 6. 2019 udeležili informativnega sestanka s strokovnimi sodelavci Zagovornika načela enakosti. ... read more..

Novice
Super User
277

Obisk Doma starejših občanov v Črnomlju

Tri predstavnice Društva Srebrna nit (Biserka Marolt Meden, Katarina Vidner Ferkov in Neva Železnik) smo 10. junija letos, na povabilo vodstva, obiskale Dom starejših občanov Črnomelj. Po ogledu doma... read more..

Novice
Super User
252

Izjava Srebrne niti - Proti nasilju nad starejšimi

Svetovni dan boja prosi nasilju nad starejšimi Starejši potrebujejo varno, toplo, nenasilno okolje V Srebrni niti na več področjih skrbno spremljamo dogajanje, vezano na skrb za starejše, opozarjamo... read more..

Novice
Super User
166

Javno pismo Srebrne niti - Sprememba nadzora v socialnovarstvenih zavodih

Spoštovani, ne bomo utihnili in še naprej bomo opozarjali, kaj je treba nujno spremeniti na področju skrbi za starejše. Na "žuganje", da bodo ukrepali s pravnimi stredstvi, smo se odzvali tako, da k... read more..

Mediji o nas
Super User
440

Bodo morali upokojenci na ulice?

Prispevek Jelke Sežun v reviji Zarja, 28.5.2019   Stran 1382.61 KB Stran 2565.72 KB... read more..

Novice
Super User
203

Vabilo na okroglo mizo o socialni izključenosti starejših

Zavod OPRO, društvo UP-ornik in ustanova Državljani sveta v torek, 4. junija ob 17:00 v Centru kulture Španski borci organizirajo pogovor z naslovom Ko kino in frizer postaneta razkošje: polepšajmo je... read more..

Novice
Super User
450

Ravnanje v domu za starejše

Mama prebiva v Domu starejših občanov Bokalce, Ljubljana, na varovanem oddelku - tako imenovani bivalni enoti za stanovalce z demenco. Ima demenco : sedaj ne hodi več , ne zmore jesti sama, tudi govor... read more..

Novice
Super User
433

Javno pismo Srebrne niti št 4 - Kaj moramo takoj narediti v domovih starejših in za starejše

Spoštovani vsi, naj začnem z besedami, ki jih je zapisal prof. dr. Ignacij Voje, oskrbovanec doma starejših, v januarskem pismu vsem odločevalcem v Sloveniji: "Verjemite pa, da nam bo enkrat dovolj.... read more..

Novice
Super User
193

Vabilo na novinarsko konferenco - 22.5.2019

Spoštovani, starejši nimamo časa, da bo napisanih še nekaj strategij in akcijskih načrtov, v praksi pa se ne bo nič spremenilo! Oziroma se spreminja, kot nas obveščajo oskrbovanci domov starejših in ... read more..

Rezultati 1 - 30 od 66