Monthly Archive

2020

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 22 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
10

10 NASVETOV SVOJCEM, KI IMAJO OSEBE Z DEMENCO V DOMU STAREJŠIH

Pomembno je, da se zavedate, da je v času epidemije na prvem mestu življenje in zdravje vseh oseb, tako tudi vaših oseb z demenco. Pogovorite se s socialno službo v domu in skupaj poiščite nač... read more..

Novice
Super User
30

Iskrena zahvala Telekomu

Pozdravljeni, v četrtek smo v oddaji Tarča spremljali prispevek o stiskah starejših, ki bivajo v domovih za starejše in ki zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa nimajo stika s svojimi bližnjimi. N... read more..

Novice
Super User
40

Odziv na javno pismo

Spoštovani,sprva naj se vam zahvalimo za vaše skrbno prizadevanje in osvetlitev pomembnih tem, tudi tistih, ki jih venomer izpostavljamo v komunikaciji s pristojnim ministrstvom in drugimi odločevalci... read more..

Novice
Super User
34

Delo: Starejši, ki so sami, niso pozabljeni

V večini občin so za pomoč starejšim in nemočnim objavili posebne telefonske številke. V sedanjih izrednih razmerah so v občinah organizirali pomoč starejšim ljudem. Objavili so telefonske številke, ... read more..

Novice
Super User
147

V Srebrni niti ne bomo dovolili, da starejši umirajo v prepričanju, da smo pozabili nanje

Javno pismo vladi in javnosti!   Spoštovani, v Srebrni niti z zaskrbljenostjo spremljamo stanje in razmere v zvezi s koronvirusom posebej stanje v domovih starejših (socialno varstvenih zavodi... read more..

Novice
Super User
207

Peticija - Z eno plenico več nas ne boste odpravili!

Spoštovani, ker skrb za starejše in medgeneracijsko sožitje nista prioriteti naše vlade in koalicijskih strank, vas nagovarjamo, da pospišete spodnjo peticijo: Z eno plenico več nas ne boste odpravil... read more..

Mediji o nas
Super User
54

Andrej Pleterski - "Pa štrik je cenejši, krava!"

Kot lahka smrt je mišljena smrt brez trpljenja, Potem ko se rodimo, smo si ljudje enaki v možnosti, da umremo. Izhajam iz premise, da si ljudje ob pogledu na konec življenja želimo lahko smrt, da je t... read more..

Mediji o nas
Super User
69

Dolgotrajno oskrbo potrebujejo mladi in stari

Kaj bo s pripravljenim predlogom zakona o dolgotrajni oskrbi, ki bi te dni moral v javno razpravo, obravnava pa zdaj ni predvidena, ker vlada, vključno z ministrstvom za zdravje, opravlja samo tekoče ... read more..

Novice
Super User
80

Odgovor EU poslanke Romane Tomc : Srebrna nit - Pomoč pri črpanju EU sredstev in ohranjanju socialne države

Ljubljana, 3.2.2020 Spoštovana gospa Marolt Meden! Najlepše se vam zahvaljujem za poslano pismo glede pereče tematike, katero zelo dobro poznam tudi sama. Veseli me, da na to aktivno opozarjate. Str... read more..

Novice
Super User
76

Dopisi ministrica - odgovor - Čestitka in prošnja za sprejem

Spoštovana gospa Marolt Meden,Ministrica v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Angelika Mlinar se vam iskreno zahvaljuje za čestitke in dobre želje ob imenovanju.V zvezi z do... read more..

Novice
Super User
45

Predlog nadomestila v času odsotnosti

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiŠtukljeva cesta 441000 Ljubljana Skupnost socialnih zavodov Slovenije Letališka cesta 3 c 1122 Ljubljana Zadeva: Predlog, kako bi ure... read more..

Novice
Super User
97

Odziv na javno pismo – Želimo boljšo prehrano starejših V DSO

Spoštovani, Zasledili smo Vaš poziv za boljšo prehrano starejših v DSO. V nadaljevanju vam želimo predstaviti naš način ravnanja in zagotavljanja ustrezne prehrane starejšim v institucionalnem varstv... read more..

Novice
Super User
97

Odgovor gospe Fajon Srebrna nit - Pomoč pri črpanju EU sredstev in ohranjanju socialne države

Spoštovana gospa Biserka Marolt Meden, hvala za vaše vprašanje in pobudo. Cenim vaša aktivna prizadevanja za izboljšanje položaja starejših. Gotovo se strinjava, da je treba na tem področju čim prej... read more..

Novice
Super User
69

Odgovor predsednice Desus mag. Aleksandre Pivec

Spoštovana ga. Marlot Meden, najprej naj se vam iskreno zahvalim za čestitke. Bila je pomembna zmaga, ne samo za DESUS, ampak za vstop nove generacije in novih energij v slovensko politko. Iskreno se... read more..

Novice
Super User
51

Odgovor predsednika stranke SD mag. Dejana Židana na javno pismo/peticijo Srebrne niti

Spoštovani, v minulem tednu ste v Združenju Srebrna nit v odprtem pismu pozvali predsednika Vlade in predsednike koalicijskih strank k takojšnjim aktivnostim za izboljšanje položaja starejših, saj je... read more..

Novice
Super User
65

Javno pismo Srebrne niti - Pismo ministrici Angeliki Mlinar

Spoštovana gospa ministrica dr. Angelika Mlinar, iskreno vam čestitamo ob izvolitvi in vam želimo uspešno delo v dobro držav-ljank in državljanov Slovenije. Zasedli ste izjemno pomembno mesto v naši... read more..

Novice
Super User
27

Javno pismo Srebrne niti - Pismo ministrici Aleksandri Pivec

Spoštovana gospa dr. Aleksandra Pivec,predsednica stranke Desus in ministrica za kmetijstvo, članice in člani Srebrne niti, združenja za dostojno starost, vam iskreno čestitamo, da ste bili izvoljeni... read more..

Novice
Super User
22

Javno pismo Srebrne niti - Pismo predsedniku Državnega zbora Dejanu Židanu

Spoštovani predsednik Državnega zbora gospod Dejan Židan!   Društvo Srebrna nit – Združenje za dostojno starost si že dalj časa prizadeva za varno, kakovostno in dostojno starost. Posebno pozo... read more..

Novice
Super User
57

Domovi na Hrvaškem

Želimo si, da se kaj takšnega ne bi zgodilo v Sloveniji, zato zagovarjamo socialno državo in javne domove starejših!   Preberite, kaj se dogaja na Hrvaškem: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrv... read more..

Novice
Super User
55

Javno pismo Srebrne niti – Umiranje socialne države

Spoštovani gospod predsednik vlade RS Marjan Šarec, spoštovana predsednica SAB Alenka Bratušek, spoštovani gospod predsednik SD Dejan Židan, spoštovani gospod predsednik SMC Zdravko Počivalšek, sp... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
754

Pobuda za pravno ureditev pomoči pri dokončanju življenja

Peticijo lahko podpišete tukaj https://www.pravapeticija.com/pobuda_za_evtanazijo Izjave podpisnikov peticije:   3136 Urška Dobaja Zato, ker mislim, da si vsak želi dostojno... read more..

Novice
Super User
39

Pomoč pri črpanju EU sredstev in ohranjanju socialne države

Spoštovane poslanke in poslanci, pošiljamo vam javno pismo in vljudno prosimo za pomoč.   Prijazen pozdrav, Biserka Marolt Meden, predsednica Društva Srebrna nit - Združenja za dostojno st... read more..

Rezultati 1 - 22 od 22

Pohvale, pripombe, predlogi

Spoštovani,

v Srebrni niti – Združenju za dostojno starost si prizadevamo, da bi v prizadevanjih za izboljševanje kakovosti življenja starejših zadostili potrebam po čim bolj koristnih vsebinah našega dela in da bi dosegli čim širši krog zainteresiranih, zato vas vabimo, da nam posredujete svoje pohvale, pripombe, predloge za izboljšanje tako vsebin našega dela kot spletnih strani.

Za sodelovanje se vam prijazno zahvaljujemo.