Monthly Archive

2020

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 83 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
6

Drama bere za ranljive skupine - zvočna knjižnica

Spoštovani,ker nam okoliščine še vedno ne dopuščajo, da bi se lahko sproščeno družili, naj vas prijazno povabimo v našo novo zvočno knjižnico, prek katere želi SNG Drama Ljubljana ob sodelov... read more..

Novice
Super User
28

Pismo iz doma starejših – poziv prostovoljcem!

Dnevi, ki so za mano in pred mano so postali negotovi ter neskončno dolgi. Ko ima hudič mlade se vse hudo običajno nabere na kup. V času brez računalnika, zaprt, sem izgubil občutek za časovno orienta... read more..

Novice
Super User
40

Javno pismo - Žal ne obvladujete stanja v domovih starejših

Javno pismo Predsedniku Vlade RSMinistru za zdravjeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVaruhu človekovih pravicZagovorniku načela enakostiNIJZDirektoricam in direktorjem domov... read more..

Novice
Super User
31

Posvet: Koga reševati v času pandemije? Etični, medicinski in kazenskopravni vidiki triaže

Datum: torek, 24. 11. 2020, od 9 -14 ure, po aplikaciji Zoom Posvet, ki bo potekal v so-organizaciji Sveta za razvoj pri SAZU in Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, bo poskuš... read more..

Novice
Super User
33

Pismo hčerke

Pismo hčerke Moja mama je potem, ko je ovdovela in je bila po cele dneve sama doma, izrazila željo, da bi šla v dom. Življenje v domu ji je dalo novega zagona, oživela je, dobro se je počutila v druž... read more..

Novice
Super User
88

Javno pismo - Sorodniki zahtevajo ukrepanje v domovih starejših in dovoljenje za obiske

Javno pismo   Sorodniki zahtevajo ukrepanje v domovih starejših in dovoljenje za obiske   V Srebrni niti imamo vsakodnevne stike  s sorodniki in zaposlenimi v domovih starejših. Zat... read more..

Novice
Super User
35

Srebrna nit in Zveza postrošnikov Slovenije v zaščiti starejših

Srebrna nit in Zveza potrošnikov Slovenije opozarjata na zlorabe starejših zaradi zavajajočih ponudnikov različnih storitev in nakupov  Dandanes smo med drugimi problemi, ki se nanašajo na celo... read more..

Novice
Super User
50

Javno pismo - Res naredimo dovolj za starejše?

Javno pismo Predsedniku Vlade RSMinistru za zdravjeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVaruhu človekovih pravicZagovorniku načela enakostiSkupnosti socialnih zavodov Slovenije... read more..

Novice
Super User
48

Telekom na pobudo Srebrne niti za več socialnih stikov v domovih starejših

Sporočilo za javnost ZA VEČ SOCIALNIH STIKOV S STANOVALCI DOMOV STAREJŠIH  Glede na ponovno popolno zaprtje domov starejših smo v Srebrni niti na pobudo sorodnikov 20. oktobra 2020 predlagali ... read more..

Novice
Super User
59

Javno pismo - Nočemo v telovadnice

Pozdravljeni članice in člani Srebrne niti, v IO Srebrne niti smo pripravili javno pismo Starejši naj bodo nameščeni v bolnišnicah, zdraviliščih in hotelih in ne v šolskih telovadnicah in drugih... read more..

Novice
Super User
44

Starejši naj bodo nameščeni v bolnišnicah, zdraviliščih in hotelih in ne v šolskih telovadnicah in drugih zasilnih prostorih

Javno pismoVladi Republike SlovenijeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinistru za zdravjeMinistru za gospodarski razvoj in tehnologijo   Starejši naj bodo nameščeni v ... read more..

Novice
Super User
85

Koristne informacije za sorodnike stanovalcev domov starejših

Priporočila za preprečevanje in zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2 v socialno varstvenih zavodih559.42 KB Informacije za socialno varstvene zavode v povezavi s SARS-CoV-2179.84 KB... read more..

Novice
Super User
39

Javno pismo predsednici SAB, Alenki Bratušek!

Spoštovani gospod Vojko Starović, spoštovana gospa Alenka Bratušek, Izvajanje poslanca Vojka Starovića na 43. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide dne 8. 10. 2020 se n... read more..

Novice
Super User
51

Srebrna nit sprašuje, ali bomo krepili socialno državo, ali zasebnikom omogočali dobičke

Javno pismo Vlada Republike SlovenijeMinister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj   Ali bo država krepila javno mrežo institucionalne skrbi za starejše? V ... read more..

Novice
Super User
73

Pripombe Srebrne niti 2. del

Pripombe Srebrne niti na predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi, 2. del Sprejeto na 10. Seji IO Srebrne niti, 22. septembra 2020.   Pripombe Srebrna nit na ZDO 2020- drugi del77.28 KB... read more..

Novice
Super User
77

Varuh odgovarja na prepoved obiskov v DSO

Varuh odgovarja na prepoved obiskov v DSO2.75 MB... read more..

Novice
Super User
109

Stališča Društva Srebrna nit o predlogu Zakona o dolgotrajni oskrbi

Ponovno poudarjamo, da potrebujemo dober Zakon o dolgotrajni oskrbi Zelo smo razočarani in ogorčeni, ker so predlog zakona dali v javno razpravo, ne da bi se o njem uskladili v koaliciji, kaj šele s ... read more..

Novice
Super User
206

Izjavi Srebrne niti – Združenja za dostojno starost

NE vsem poskusom diskriminacije starejših Zdravstvo Srebrna nit nasprotuje vsem oblikam komunikacije z osebnim zdravnikom, ki onemogočajo dostop do zdravstvenih storitev starejšim in vsem, ki nimajo... read more..

Novice
Super User
109

SPOROČILA OKROGLE MIZE 19. 8. 2020 - Kaj želimo starejši?

Vipotnikova ulica 13 1211 Ljubljana Spletna stran: www.srebrna-nit.si V Ljubljani, 23..8. 2020 SPOROČILA OKROGLE MIZE 19. 8. 2020   Kaj želimo starejši?   Vabili smo stanovalce, soro... read more..

Novice
Super User
85

Pismo sorodnice

Spoštovani! V sredo žal nisem prišla do besede (3 minutna poročanja so bila zelo raztegljive sorte), dlje kot do 18. ure pa nisem mogla ostati zaradi drugih obveznosti. Zato vam bom nekaj dejstev, ki... read more..

Novice
Super User
103

Prošnja Zagovornika načela enakosti

Zagovornik načela enakosti sporoča, da podaljšuje rok za izpolnitev spletne ankete, s katero želijo doseči glasove stanovalcev, njihovih svojcev ter zaposlenih v domovih za starejše in iz prve roke iz... read more..

Novice
Super User
109

Kaj želimo starejši?

Srebrna nit – Združenje za dostojno starost je 19. avgusta 2020 organizirala okroglo mizo – posvet, na katerega smo povabili stanovalce in sorodnike stanovalcev domov starejših in druge, ki nam sporoč... read more..

Novice
Super User
98

Pisma sorodnikov - Marta Satler - Stanovanjske skupnosti starejših

Stanovanjske skupnosti starejših Marta Satler   Zakaj bivalna skupnost Koronavirus je pokazal, kako ranljiva in pozabljena je populacija starejših v Sloveniji in vsaj upamo, da bodo odločeval... read more..

Novice
Super User
92

Pisma sorodnikov - Vlasta Iljič Brecelj - Domove za starejše smo spremenili v hiralnice

Vlasta Iljič BreceljBevkova 85270 Ajdovščina Direktorat za dolgotrajno oskrboMinistrstvo za zdravjeŠtefanova ulica 51000 Ljubljana ZADEVA: Domove za starejše smo spremenili v hiralnice Spoštovani... read more..

Novice
Super User
57

Pisma sorodnikov - Metka Močnik Košenina - Ko starost ne bo več predstavljena kot problem,

Ko starost ne bo več predstavljena kot problem, starostniki ne bomo imeli problemov!   “Starost je dobra v štirih rečeh je rekel že Francis Bacon, angl. filozof, staro drevo najbolje gori, star... read more..

Novice
Super User
44

Pisma sorodnikov - Vlasta Iljič Brecelj - Odstraniti obrazec iz kartoteke

Vlasta Iljič BreceljBevkova 85270 Ajdovščina Direktor mag. Egon StoparZdravstveni dom AjdovščinaTovarniška 35270 Ajdovščina Spoštovani! Kot hčerka Iljič Genovefe Neže, ki je bivala v Pristanu, se... read more..

Novice
Super User
43

Zbiramo prijave prostovoljcev za delo v domovih za starejše

Prijave se za delo v domovih za starejše! Zaradi pomanjkanja kadra znotraj socialno varstvenih zavodov (domovi za starejše, posebni domovi) za posamezne domove vabimo k registraciji nove pr read more..

Novice
Super User
50

Novice
Super User
74

ANKETA O POLOŽAJU STANOVALCEV DOMOV ZA STAREJŠE MED EPIDEMIJO COVID-19

Pri Zagovorniku načela enakosti so pripravili anonimno spletno anketo o položaju stanovalcev domov za starejše med epidemijo. Na podlagi zbranih odgovorov bodo naredili analizo in predv... read more..

Novice
Super User
63

Srebrna nit sporoča – DOVOLJ JE!

Društvo Srebrna nit – Združenje za dostojno starost odločevalcem sporoča dovolj je in pričakuje odgovore:   javno zdravstvo je vedno bolj nedostopno in zaradi ukrepov v zvezi s korona virusom... read more..

Rezultati 1 - 30 od 83