Monthly Archive

2020

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 68 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
18

Varuh odgovarja na prepoved obiskov v DSO

Varuh odgovarja na prepoved obiskov v DSO2.75 MB... read more..

Novice
Super User
10

Stališča Društva Srebrna nit o predlogu Zakona o dolgotrajni oskrbi

Ponovno poudarjamo, da potrebujemo dober Zakon o dolgotrajni oskrbi Zelo smo razočarani in ogorčeni, ker so predlog zakona dali v javno razpravo, ne da bi se o njem uskladili v koaliciji, kaj šele s ... read more..

Novice
Super User
160

Izjavi Srebrne niti – Združenja za dostojno starost

NE vsem poskusom diskriminacije starejših Zdravstvo Srebrna nit nasprotuje vsem oblikam komunikacije z osebnim zdravnikom, ki onemogočajo dostop do zdravstvenih storitev starejšim in vsem, ki nimajo... read more..

Novice
Super User
60

SPOROČILA OKROGLE MIZE 19. 8. 2020 - Kaj želimo starejši?

Vipotnikova ulica 13 1211 Ljubljana Spletna stran: www.srebrna-nit.si V Ljubljani, 23..8. 2020 SPOROČILA OKROGLE MIZE 19. 8. 2020   Kaj želimo starejši?   Vabili smo stanovalce, soro... read more..

Novice
Super User
55

Pismo sorodnice

Spoštovani! V sredo žal nisem prišla do besede (3 minutna poročanja so bila zelo raztegljive sorte), dlje kot do 18. ure pa nisem mogla ostati zaradi drugih obveznosti. Zato vam bom nekaj dejstev, ki... read more..

Novice
Super User
60

Prošnja Zagovornika načela enakosti

Zagovornik načela enakosti sporoča, da podaljšuje rok za izpolnitev spletne ankete, s katero želijo doseči glasove stanovalcev, njihovih svojcev ter zaposlenih v domovih za starejše in iz prve roke iz... read more..

Novice
Super User
72

Kaj želimo starejši?

Srebrna nit – Združenje za dostojno starost je 19. avgusta 2020 organizirala okroglo mizo – posvet, na katerega smo povabili stanovalce in sorodnike stanovalcev domov starejših in druge, ki nam sporoč... read more..

Novice
Super User
47

Pisma sorodnikov - Marta Satler - Stanovanjske skupnosti starejših

Stanovanjske skupnosti starejših Marta Satler   Zakaj bivalna skupnost Koronavirus je pokazal, kako ranljiva in pozabljena je populacija starejših v Sloveniji in vsaj upamo, da bodo odločeval... read more..

Novice
Super User
67

Pisma sorodnikov - Vlasta Iljič Brecelj - Domove za starejše smo spremenili v hiralnice

Vlasta Iljič BreceljBevkova 85270 Ajdovščina Direktorat za dolgotrajno oskrboMinistrstvo za zdravjeŠtefanova ulica 51000 Ljubljana ZADEVA: Domove za starejše smo spremenili v hiralnice Spoštovani... read more..

Novice
Super User
22

Pisma sorodnikov - Metka Močnik Košenina - Ko starost ne bo več predstavljena kot problem,

Ko starost ne bo več predstavljena kot problem, starostniki ne bomo imeli problemov!   “Starost je dobra v štirih rečeh je rekel že Francis Bacon, angl. filozof, staro drevo najbolje gori, star... read more..

Novice
Super User
20

Pisma sorodnikov - Vlasta Iljič Brecelj - Odstraniti obrazec iz kartoteke

Vlasta Iljič BreceljBevkova 85270 Ajdovščina Direktor mag. Egon StoparZdravstveni dom AjdovščinaTovarniška 35270 Ajdovščina Spoštovani! Kot hčerka Iljič Genovefe Neže, ki je bivala v Pristanu, se... read more..

Novice
Super User
21

Zbiramo prijave prostovoljcev za delo v domovih za starejše

Prijave se za delo v domovih za starejše! Zaradi pomanjkanja kadra znotraj socialno varstvenih zavodov (domovi za starejše, posebni domovi) za posamezne domove vabimo k registraciji nove pr read more..

Novice
Super User
26

Novice
Super User
52

ANKETA O POLOŽAJU STANOVALCEV DOMOV ZA STAREJŠE MED EPIDEMIJO COVID-19

Pri Zagovorniku načela enakosti so pripravili anonimno spletno anketo o položaju stanovalcev domov za starejše med epidemijo. Na podlagi zbranih odgovorov bodo naredili analizo in predv... read more..

Novice
Super User
41

Srebrna nit sporoča – DOVOLJ JE!

Društvo Srebrna nit – Združenje za dostojno starost odločevalcem sporoča dovolj je in pričakuje odgovore:   javno zdravstvo je vedno bolj nedostopno in zaradi ukrepov v zvezi s korona virusom... read more..

Mediji o nas
Super User
90

Naš pogovor - Vzajemnost 7/8 2020

Kot da bi bili povsod odveč Strategije na papirju in posveti niso dovolj, treba je določiti prioritete v družbi, zagotoviti denar v proračunu in ukrepati takoj, če resnično želimo dobro starejši... read more..

Novice
Super User
113

Sklep sveta stanovalcev doma dr. Jožeta Potrča Poljčane

Svet stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane je na svoji redni seji, dne 1. 6.2020 sprejel naslednji sklep: »Stanovalci Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane: PREPOVEDUJEMO  vpogled v naše zdravs... read more..

Novice
Super User
123

Izjava Srebrne niti na novinarski konferenci 30.6.2020

Slovenski kodeks zdravniške etike ne preprečuje diskriminiranja starejših. Čeprav je Zakon o pacientovih pravicah pred 12 leti pravno prenesel pravico odločanja o lastni zdravstveni usodi na pac... read more..

Novice
Super User
144

Pobuda Srebrne niti Varuh starejših - pričakujemo odgovor

Spoštovani gospod predsednik vlade Janez Janša, septembra 2019 smo na tedanjega predsednika vlade naslovili pobudo o ustanovitvi instituta varuha starejših. Zapisali smo, da pričakujemo, da jo bodo z... read more..

Novice
Super User
189

Ravnanje predsednika republike

Spoštovani, prejel sem odgovor Zdravstvenega inšpektorata v zadevi, o kateri ste tudi vi v Srebrni niti napisali javno pismo. Spodaj je moj komentar in pismo inšpektorata:https://vezjak.com/2020/05/... read more..

Novice
Super User
163

Javno pismo - Črpanje EU sredstev v korist starejših

Javno pismo Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez JanšaPodpredsednica Vlade RS Aleksandra PivecMinister brez resorja Zvonko Černač, pristojen za strateške projekte in kohezijoMinister za delo, d... read more..

Mediji o nas
Super User
169

Potrebujemo ministrstvo za starejše

V enem od domov starejših živi mama s prvo stopnjo Alzheimerjeve demence.Skrbi me zanjo. Odkar so zaradi koronavirusa prepovedani obiski, skoraj vsak dan vprašam zaposlene, kako je z njo. Pa mi kot po... read more..

Novice
Super User
587

Pismo predsedniku vlade g. Janezu Janši

Spoštovani predsednik vlade, gospod Janez Janša, v Društvu Srebrna nit – Združenju za dostojno starost že več kot 3 leta predlagamo in opozarjamo na nujne spremembe v skrbi za starejše, še posebej v ... read more..

Novice
Super User
257

Predlogi Srebrne niti za bolj humane in varne obiske bližnjih v domovih starejših

Spoštovani, končno so dovoljeni obiski v domovih starejših. Veliko dobrih praks, lepih zgodb, ki jih spremljamo v medijih. A tudi veliko žalosti, razočaranj. V želji, da morda spremenimo neprijazne p... read more..

Novice
Super User
150

Starejšim prijazni - pobuda Univerze Maribor

 Spoštovana članica, spoštovani član Srebrne niti, z vami bi radi delili informacijo, da je 1. maja letos Center za zaslužne profesorje in upokojene visokošolske učitelje Univerze Maribor postal read more..

Novice
Super User
165

Dovolj je bilo

Dovolj je bilo. Upor do konca. Kako smo ljudje čudni, da se ob grožnji smrti zaradi virusne bolezni in masovnega strahu, pustimo naivno zapreti in se odpovedati svobodi. Danes se mi zdi, da se je ta o... read more..

Novice
Super User
130

Drugo pismo stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane

Pismo stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, ministru za zdravje, gospodu Tomažu Gantarju in ministru za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti, gospodu Janezu Ciglerju Kralju. Zadeva... read more..

Novice
Super User
86

Želimo krepiti medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost

Srebrna nit je zaskrbljena zaradi izjave vodje strokovne skupine na Ministrstvu za zdravje red. prof. dr. Bojane Beović v zvezi z njenim priporočilom o razseljevanju večgeneracijskih družin v času epi... read more..

Novice
Super User
169

Odgovor Varuha človekovih pravic RS - neprimernost ukrepa omejevanje časa nakupovanja za starejše

Spoštovani, Varuhu človekovih pravic Republike Slovenije (v nadaljevanju: Varuh) ste posredovali svoje pomisleke o ukrepu, ki naj bi bil namenjen preprečevanju širjenja nalezljive bolezni in ki ... read more..

Novice
Super User
101

Kako smo preživljali korono v večstanovanjskih stavbah v Ljubljani?

Spoštovani, Če prebivate v Ljubljani v večstanovanjski stavbi (več kot 8 stanovanj), vas vabimo k izpolnjevanju ankete o življenju v času korona krize. Anketa je anonimna, vzela vam bo približno 10 m... read more..

Rezultati 1 - 30 od 68