Monthly Archive

2020

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 97 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
559

Nujni predlogi Srebrne niti pred tretjim valom COVID - 19

Predsedniku Vlade RSMinistru za zdravjeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVaruhu človekovih pravicZagovorniku načela enakostiNIJZDirektoricam in direktorjem domov starejšihMed... read more..

Novice
Super User
525

Dramina knjižnica za ranljive skupine z novim posnetkom

Spoštovani,v Dramino knjižnico za ranljive skupine, v okviru katere nastajajo zvočni posnetki literarnih branj v interpretaciji dramskih igralk in igralcev, smo dodali drugi sklop poezije sl... read more..

Novice
Super User
557

Srebrna nit - novoletno voščilo/izjava

Spoštovani , hvala vsem, ki ste pomagali, da bo življenje starejših v vseh okoljih bolj kakovostno in dostojno. Prosimo, berite naša javna pisma, upoštevajte dobre predloge in odločevalci odgovo... read more..

Novice
Super User
527

Pismo Zbornice - Zveze MZ MDDSZ - Testiranje zaposlenih na virus SARS-CoV-2

V Srebrni niti podpiramo pismo predsednice Zbornice - Zveze in s se strinjamo, da domovi za starejše in drugi socialnovarstveni zavodi težko sami zagotavljajo testiranje oseb, ki delajo pri njih, na p... read more..

Novice
Super User
648

Podatki o okuženih in umrlih stanovalcih domov starejših

Številka: 181-70/2020/1218Datum: 14. 12. 2020Zadeva: Podatki o okuženih, ozdravljenih in umrlih stanovalcih domov starejših- odgovorZveza: Vaše elektronsko sporočilo z dne 11. 12. 2020Na Ministrstvo z... read more..

Novice
Super User
578

Dobre prakse v domovih starejših

Spoštovani, V domu upokojencev Nova Gorica in enoti Podsabotin omogočamo: ·Obiske vsem stanovalcem, ki so preboleli okužbo, ·Obiske vsem zdravim stanovalcem v varnih sobah obeh enot (prilagamo fo... read more..

Novice
Super User
542

Zgodba za dan človekovih pravic

Spoštovani,v juliju, ko smo tisti s trezno glavo in naravoslovnim znanjem pričakovali, da bosta prevelika ljudska sproščenost in politična poletna ležernost kmalu naplavili posledice v obliki "drugega... read more..

Novice
Super User
559

Sporočilo za javnosti Srebne niti in Amnesty Slovenije ob dnevu človekovih pravic

Zaradi neustreznih priprav na drugi val epidemije ogrožena pravica do zdravja in življenja v domovih za starejše Ljubljana, 9. december 2020 - »Stanovalke in stanovalci v domovih za starejše so bili... read more..

Novice
Super User
518

Oddaja Moje mnenje, 2. december 2020 - Dolgotrajna oskrba

Ogled oddaje: Televizija Slovenija - RTVSLO.si... read more..

Novice
Super User
521

Pismo zaposlenega v domski kuhinji

Zaposlen sem v domu starejših občanov, kjer sem vodja prehrane in strežbe v kavarni. Trenutno so težki časi za vse, še posebej za zdravstveno osebje, ki opravljajo izjemno delo, za katerega prepogosto... read more..

Novice
Super User
582

Koga reševati v času pandemije?

Koga reševati, če zaradi pomanjkanja osebja in zdravstvene opreme vsem pacientom ni mogoče zagotoviti ustrezne zdravstvene oskrbe? O tem zahtevnem vprašanju bodo na posvetu, ki bo potekal v soorganiza... read more..

Novice
Super User
583

Pismo - Vprašanja brez odgovorov

VPRAŠANJA  BREZ  ODGOVOROV  Ko ljudje ne zmorejo več sami poskrbeti zase in za svoja vsakodnevna opravila, običajno vstopajo v institucionalno varstvo. Če so doma še lahko počasi prema... read more..

Novice
Super User
506

Izjava Srebrne niti ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami

Izjava Ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami v Srebrni niti opozarjamo na nasilje nad starejšimi ženskami Od 25. novembra do 10. decembra vsako leto potekajo mednarodni dnevi boja pr... read more..

Novice
Super User
576

Bodo opozorila Mitje Vilarja naletela na odprta ušesa odločevalcev in stroke?

Z virusom covida-19 živimo že nekaj mesecev, a vsega, tako o njegovem delovanju na človeški organizem kot tudi o poteh oziroma načinih njegovega širjenja, še nismo povsem doumeli. Zdi pa se, da so si ... read more..

Novice
Super User
581

Drama bere za ranljive skupine - zvočna knjižnica

Spoštovani,ker nam okoliščine še vedno ne dopuščajo, da bi se lahko sproščeno družili, naj vas prijazno povabimo v našo novo zvočno knjižnico, prek katere želi SNG Drama Ljubljana ob sodelov... read more..

Novice
Super User
547

Pismo iz doma starejših – poziv prostovoljcem!

Dnevi, ki so za mano in pred mano so postali negotovi ter neskončno dolgi. Ko ima hudič mlade se vse hudo običajno nabere na kup. V času brez računalnika, zaprt, sem izgubil občutek za časovno orienta... read more..

Novice
Super User
602

Javno pismo - Žal ne obvladujete stanja v domovih starejših

Javno pismo Predsedniku Vlade RSMinistru za zdravjeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVaruhu človekovih pravicZagovorniku načela enakostiNIJZDirektoricam in direktorjem domov... read more..

Novice
Super User
593

Posvet: Koga reševati v času pandemije? Etični, medicinski in kazenskopravni vidiki triaže

Datum: torek, 24. 11. 2020, od 9 -14 ure, po aplikaciji Zoom Posvet, ki bo potekal v so-organizaciji Sveta za razvoj pri SAZU in Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, bo poskuš... read more..

Novice
Super User
645

Pismo hčerke

Pismo hčerke Moja mama je potem, ko je ovdovela in je bila po cele dneve sama doma, izrazila željo, da bi šla v dom. Življenje v domu ji je dalo novega zagona, oživela je, dobro se je počutila v druž... read more..

Novice
Super User
713

Javno pismo - Sorodniki zahtevajo ukrepanje v domovih starejših in dovoljenje za obiske

Javno pismo   Sorodniki zahtevajo ukrepanje v domovih starejših in dovoljenje za obiske   V Srebrni niti imamo vsakodnevne stike  s sorodniki in zaposlenimi v domovih starejših. Zat... read more..

Novice
Super User
542

Srebrna nit in Zveza postrošnikov Slovenije v zaščiti starejših

Srebrna nit in Zveza potrošnikov Slovenije opozarjata na zlorabe starejših zaradi zavajajočih ponudnikov različnih storitev in nakupov  Dandanes smo med drugimi problemi, ki se nanašajo na celo... read more..

Novice
Super User
574

Javno pismo - Res naredimo dovolj za starejše?

Javno pismo Predsedniku Vlade RSMinistru za zdravjeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVaruhu človekovih pravicZagovorniku načela enakostiSkupnosti socialnih zavodov Slovenije... read more..

Novice
Super User
629

Telekom na pobudo Srebrne niti za več socialnih stikov v domovih starejših

Sporočilo za javnost ZA VEČ SOCIALNIH STIKOV S STANOVALCI DOMOV STAREJŠIH  Glede na ponovno popolno zaprtje domov starejših smo v Srebrni niti na pobudo sorodnikov 20. oktobra 2020 predlagali ... read more..

Novice
Super User
562

Javno pismo - Nočemo v telovadnice

Pozdravljeni članice in člani Srebrne niti, v IO Srebrne niti smo pripravili javno pismo Starejši naj bodo nameščeni v bolnišnicah, zdraviliščih in hotelih in ne v šolskih telovadnicah in drugih... read more..

Novice
Super User
488

Starejši naj bodo nameščeni v bolnišnicah, zdraviliščih in hotelih in ne v šolskih telovadnicah in drugih zasilnih prostorih

Javno pismoVladi Republike SlovenijeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinistru za zdravjeMinistru za gospodarski razvoj in tehnologijo   Starejši naj bodo nameščeni v ... read more..

Novice
Super User
569

Koristne informacije za sorodnike stanovalcev domov starejših

Priporočila za preprečevanje in zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2 v socialno varstvenih zavodih559.42 KB Informacije za socialno varstvene zavode v povezavi s SARS-CoV-2179.84 KB... read more..

Novice
Super User
597

Javno pismo predsednici SAB, Alenki Bratušek!

Spoštovani gospod Vojko Starović, spoštovana gospa Alenka Bratušek, Izvajanje poslanca Vojka Starovića na 43. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide dne 8. 10. 2020 se n... read more..

Novice
Super User
532

Srebrna nit sprašuje, ali bomo krepili socialno državo, ali zasebnikom omogočali dobičke

Javno pismo Vlada Republike SlovenijeMinister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj   Ali bo država krepila javno mrežo institucionalne skrbi za starejše? V ... read more..

Novice
Super User
577

Pripombe Srebrne niti 2. del

Pripombe Srebrne niti na predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi, 2. del Sprejeto na 10. Seji IO Srebrne niti, 22. septembra 2020.   Pripombe Srebrna nit na ZDO 2020- drugi del77.28 KB... read more..

Novice
Super User
620

Varuh odgovarja na prepoved obiskov v DSO

Varuh odgovarja na prepoved obiskov v DSO2.75 MB... read more..

Rezultati 1 - 30 od 97