Monthly Archive

May 2020

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 14 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
530

Javno pismo - Črpanje EU sredstev v korist starejših

Javno pismo Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez JanšaPodpredsednica Vlade RS Aleksandra PivecMinister brez resorja Zvonko Černač, pristojen za strateške projekte in kohezijoMinister za delo, d... read more..

Mediji o nas
Super User
991

Potrebujemo ministrstvo za starejše

V enem od domov starejših živi mama s prvo stopnjo Alzheimerjeve demence.Skrbi me zanjo. Odkar so zaradi koronavirusa prepovedani obiski, skoraj vsak dan vprašam zaposlene, kako je z njo. Pa mi kot po... read more..

Novice
Super User
1057

Pismo predsedniku vlade g. Janezu Janši

Spoštovani predsednik vlade, gospod Janez Janša, v Društvu Srebrna nit – Združenju za dostojno starost že več kot 3 leta predlagamo in opozarjamo na nujne spremembe v skrbi za starejše, še posebej v ... read more..

Novice
Super User
639

Predlogi Srebrne niti za bolj humane in varne obiske bližnjih v domovih starejših

Spoštovani, končno so dovoljeni obiski v domovih starejših. Veliko dobrih praks, lepih zgodb, ki jih spremljamo v medijih. A tudi veliko žalosti, razočaranj. V želji, da morda spremenimo neprijazne p... read more..

Novice
Super User
542

Starejšim prijazni - pobuda Univerze Maribor

 Spoštovana članica, spoštovani član Srebrne niti, z vami bi radi delili informacijo, da je 1. maja letos Center za zaslužne profesorje in upokojene visokošolske učitelje Univerze Maribor postal read more..

Novice
Super User
640

Dovolj je bilo

Dovolj je bilo. Upor do konca. Kako smo ljudje čudni, da se ob grožnji smrti zaradi virusne bolezni in masovnega strahu, pustimo naivno zapreti in se odpovedati svobodi. Danes se mi zdi, da se je ta o... read more..

Novice
Super User
542

Drugo pismo stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane

Pismo stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, ministru za zdravje, gospodu Tomažu Gantarju in ministru za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti, gospodu Janezu Ciglerju Kralju. Zadeva... read more..

Novice
Super User
464

Želimo krepiti medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost

Srebrna nit je zaskrbljena zaradi izjave vodje strokovne skupine na Ministrstvu za zdravje red. prof. dr. Bojane Beović v zvezi z njenim priporočilom o razseljevanju večgeneracijskih družin v času epi... read more..

Novice
Super User
598

Odgovor Varuha človekovih pravic RS - neprimernost ukrepa omejevanje časa nakupovanja za starejše

Spoštovani, Varuhu človekovih pravic Republike Slovenije (v nadaljevanju: Varuh) ste posredovali svoje pomisleke o ukrepu, ki naj bi bil namenjen preprečevanju širjenja nalezljive bolezni in ki ... read more..

Novice
Super User
475

Kako smo preživljali korono v večstanovanjskih stavbah v Ljubljani?

Spoštovani, Če prebivate v Ljubljani v večstanovanjski stavbi (več kot 8 stanovanj), vas vabimo k izpolnjevanju ankete o življenju v času korona krize. Anketa je anonimna, vzela vam bo približno 10 m... read more..

Novice
Super User
778

Javno pismo - nujne aktivnosti za starejše

Predsednik vlade RSMinister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinister za zdravjeSkupnost socialnih zavodov SlovenijeVaruh človekovih pravicMediji Kaj moramo narediti, da se v prih... read more..

Novice
Super User
568

Drama bere za ranljive skupine

Spoštovani, čas, ki nam preprečuje življenje, kot smo ga bili vajeni pred epidemijo koronavirusa, poskušamo ublažiti tudi kulturno-umetniške ustanove po svetu in doma. Tudi v SNG Drama Ljub... read more..

Novice
Super User
442

Ob dnevu Evropske medgeneracijske solidarnosti

V Srebrni niti - Združenju za dostojno starost želimo ob 29. aprilu - dnevu Evropske medgeneracijske solidarnosti opozoriti na aktualno dogajanje v R Sloveniji, vezano na epidemijo s coronavirusom na ... read more..

Novice
Super User
483

Dovolj je...

DOVOLJ JE…   - Dovolj je poročil v katerih »z olajšanjem« poročajo: »..da so nove primere okuženih zabeležili le v domovih za starejše občane (DSO).« Sprašujem se kakšna družba smo postali? D... read more..

Rezultati 1 - 14 od 14