Monthly Archive

December 2020

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 12 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
559

Nujni predlogi Srebrne niti pred tretjim valom COVID - 19

Predsedniku Vlade RSMinistru za zdravjeMinistru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVaruhu človekovih pravicZagovorniku načela enakostiNIJZDirektoricam in direktorjem domov starejšihMed... read more..

Novice
Super User
525

Dramina knjižnica za ranljive skupine z novim posnetkom

Spoštovani,v Dramino knjižnico za ranljive skupine, v okviru katere nastajajo zvočni posnetki literarnih branj v interpretaciji dramskih igralk in igralcev, smo dodali drugi sklop poezije sl... read more..

Novice
Super User
557

Srebrna nit - novoletno voščilo/izjava

Spoštovani , hvala vsem, ki ste pomagali, da bo življenje starejših v vseh okoljih bolj kakovostno in dostojno. Prosimo, berite naša javna pisma, upoštevajte dobre predloge in odločevalci odgovo... read more..

Novice
Super User
527

Pismo Zbornice - Zveze MZ MDDSZ - Testiranje zaposlenih na virus SARS-CoV-2

V Srebrni niti podpiramo pismo predsednice Zbornice - Zveze in s se strinjamo, da domovi za starejše in drugi socialnovarstveni zavodi težko sami zagotavljajo testiranje oseb, ki delajo pri njih, na p... read more..

Novice
Super User
648

Podatki o okuženih in umrlih stanovalcih domov starejših

Številka: 181-70/2020/1218Datum: 14. 12. 2020Zadeva: Podatki o okuženih, ozdravljenih in umrlih stanovalcih domov starejših- odgovorZveza: Vaše elektronsko sporočilo z dne 11. 12. 2020Na Ministrstvo z... read more..

Novice
Super User
578

Dobre prakse v domovih starejših

Spoštovani, V domu upokojencev Nova Gorica in enoti Podsabotin omogočamo: ·Obiske vsem stanovalcem, ki so preboleli okužbo, ·Obiske vsem zdravim stanovalcem v varnih sobah obeh enot (prilagamo fo... read more..

Novice
Super User
542

Zgodba za dan človekovih pravic

Spoštovani,v juliju, ko smo tisti s trezno glavo in naravoslovnim znanjem pričakovali, da bosta prevelika ljudska sproščenost in politična poletna ležernost kmalu naplavili posledice v obliki "drugega... read more..

Novice
Super User
559

Sporočilo za javnosti Srebne niti in Amnesty Slovenije ob dnevu človekovih pravic

Zaradi neustreznih priprav na drugi val epidemije ogrožena pravica do zdravja in življenja v domovih za starejše Ljubljana, 9. december 2020 - »Stanovalke in stanovalci v domovih za starejše so bili... read more..

Novice
Super User
518

Oddaja Moje mnenje, 2. december 2020 - Dolgotrajna oskrba

Ogled oddaje: Televizija Slovenija - RTVSLO.si... read more..

Novice
Super User
521

Pismo zaposlenega v domski kuhinji

Zaposlen sem v domu starejših občanov, kjer sem vodja prehrane in strežbe v kavarni. Trenutno so težki časi za vse, še posebej za zdravstveno osebje, ki opravljajo izjemno delo, za katerega prepogosto... read more..

Novice
Super User
582

Koga reševati v času pandemije?

Koga reševati, če zaradi pomanjkanja osebja in zdravstvene opreme vsem pacientom ni mogoče zagotoviti ustrezne zdravstvene oskrbe? O tem zahtevnem vprašanju bodo na posvetu, ki bo potekal v soorganiza... read more..

Novice
Super User
583

Pismo - Vprašanja brez odgovorov

VPRAŠANJA  BREZ  ODGOVOROV  Ko ljudje ne zmorejo več sami poskrbeti zase in za svoja vsakodnevna opravila, običajno vstopajo v institucionalno varstvo. Če so doma še lahko počasi prema... read more..

Rezultati 1 - 12 od 12