Monthly Archive

October 2021

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 8 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Biserka Marolt Meden
391

Poziv Vladi RS za takojšnje ukrepanje in ureditev plačnega sistema za izvajalce zdravstvene nege in oskrbe starejših

Predlagamo takojšnjo rešitev zvišanja sramotno nizkih plač zaposlenih v zdravstveni negi in oskrbi starejših. Javno pismo - SN - Takojšnje ukrepanje na področju kadrov 28.10.2021... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
419

Izjava ob glasovanju o Zakonu o dolgotrajni oskrbi 26. 10. 2021 v Državnem zboru

V Srebrni niti ugotavljamo: 1. Zakon o dolgotrajni oskrbi nujno potrebujemo, a ne takšnega, kakršnega so danes potrdili po prvem branju v Državnem zboru.2. Razočarani smo nad glasovanjem, ker ni zmag... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
377

Poziv Vladi RS k takojšnjemu ukrepanju za zajezitev posledic napovedanega dviga cen energentov

Na pobudo Zveze potrošnikov Slovenije smo nevladne organizacije združile moči in zahtevale takojšnje ukrepanje Vlade RS. Poziv Vladi RS k takojnjemu ukrepanju za zajezitev posledic napovedanega d... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
707

Pravica do dostojanstvenega konca življenja

  V javni razpravi na spletni strani združenja Srebrna nit bo predlog zakona šest mesecev, nato ga bodo poslali v Državni zbor. Link na celoten članek, objavljen v Delu, 20. 10 2021  delo. read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
391

Hočemo dober Zakon o dolgotrajni oskrbi!

Srebrna nit – Združenje za dostojno starost že nekaj let spremlja sprejemanje Zakona o dolgotrajni oskrbi in se ves čas odziva s svojimi pripombami in predlogi za izboljšave. Javno pismo Srebrne niti... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
4010

Predlog Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja (ZPPKŽ)

Zakon bo vsakomur omogočil varen in dostojanstven konec življenja v krogu najbližjih, na kraju in v času, ki si ga izbere pacient. Izjava ZPPKŽ 14. 10. 2021140.50 KB   Za vsa pojasnila so na v... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
1144

Predstavitev predloga Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja

Uresničujemo obljube o pripravi zakona, ki bo pravno uredil pomoč pri prostovoljnem končanju življenja (ZPPKŽ).   VABILO   Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
434

Izjava Srebrne niti ob mednarodnem dnevu starejših

Prvi oktober je mednarodni dan starejših. Zapisali smo, kaj so nujne sistemske in konkretne spremembe takoj in zdaj. Zaključili pa takole: In govorimo o starejših osebah - starejših, ne o starih, sta... read more..

Rezultati 1 - 8 od 8