Monthly Archive

December 2021

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 7 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Biserka Marolt Meden
471

Novoletno voščilo Srebrne niti

Spoštovani,za nami je že drugo naporno leto, zaznamovano z virusom, ki nam otežuje življenje, onemogoča druženje in povečuje osamljenost ljudi. Vsi pa smo bili za marsikaj prikrajšani. Srebrna nit - ... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
525

Izjava Srebrne niti - Ne strinjamo se z ugotovitvami Zagovornika načela enakosti

Z začudenjem in ogorčenjem smo brali izjavo za javnost Zagovornika načela enakosti (v nadaljevanju zagovornik) z dne 21. 12. 2021 in nato njegovo odločbo, s katero je zavrnil očitke o diskriminaciji p... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
424

Alenka Terlep 13. 12. 2021 Postavljeni temelji za ureditev dolgotrajne oskrbe – vrabec v roki? Zakon o dolgotrajni oskrbi je sprejet, vzdržno financiranje in merila za upravičenost bo treba še doreči.

Kaj nam bo v resnici prinesel Zakon o dolgotrajni oskrbi? Kaj bo drugače morda že jutri in ali bo, ko bo šlo za skromno skrb za starejše, odslej konec vseh izgovorov, češ da bo to urejeno z zakonom? S... read more..

Priporočamo v branje
Biserka Marolt Meden
1609

Sam bog naj jo bere

Alenka Čurin Janžekovič Ta knjiga je moje poslovilno pismo. Želim jo držati v rokah, preden se odpravim na zadnjo pot. Upam in želim si, da bo družba prepoznala, da je dostojen konec veliko bolj hum... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
565

Zakon o dolgotrajni oskrbi je sprejet. In kaj zdaj?

Starejši nismo bili dovolj slišani in naše pripombe niso bile dovolj upoštevane. Ugotavljamo, da je starizma in že kar diskriminacije starejših, kljub lepim besedam, vedno več. Pričakujemo, da se bo t... read more..

Priporočamo v branje
Biserka Marolt Meden
752

Univerzalne temeljne storitve

Anna Coote in Andrew Percy sta avtorja knjige Univerzalne temeljne storitve, v kateri postavljata na dnevni red novo politiko, imenovano univerzalne temeljne storitve, ki naj bi nadomestile in zmanjša... read more..

Priporočamo v branje
Biserka Marolt Meden
652

Kavni krog

Kratke zgodbe avtorice Barbare Hanuš, ki nas popelje med gospe iz doma starejših v malem obmorskem mestu, ki se zbirajo ob jutranji kavi. Z njimi se vračamo v preteklost in spoznavamo, da je darilo, k... read more..

Rezultati 1 - 7 od 7