Monthly Archive

2022

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 78 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Biserka Marolt Meden
7

Kaj čaka uporabnike dolgotrajne oskrbe po referendumu?

Poslušajte Radio Prvi danes, 29. 11. 2022 Kljub prepričljivi potrditvi novele zakona o dolgotrajni oskrbi na nedeljskem superreferendumu se zdi, da ljudje ne vedo prav dobro, kakšne pravice imajo zda... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
41

Danes, 24. 11. 2022 Studio ob 17.00: Soočenje pred referendumom – Zakon o dolgotrajni oskrbi

Niz soočenj pred nedeljskimi referendumi bomo na Radiu Slovenija sklenili z obravnavo novele Zakona o dolgotrajni oskrbi. Ta zamika začetek izvajanja prvotnega zakona, ker da je neizvedljiv in pomanjk... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
161

AH, ta leta!

  POZOR. Oddaja, posneta 7. oktobra 2022, že drugič prestavljena na sporedu naše javne RTV SLO. Prvič zaradi referendumskih pravil, čeprav  v njej ni bilo nobene besede o glasovanju na refe read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
816

Za novelo Zakona o dolgotrajni oskrbi

LJUBLJANA, 17. november 2022 – Skupnost socialnih zavodov Slovenije, Amnesty International Slovenije, Društvo Srebrna nit – Združenje za dostojno starost, Sindikat zdravstva in socialnega varstva, Sku... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
162

Mala pozornost za veliko veselje

Dragi dobri in srčni ljudje!  Prišel je čas za vsakoletni praznični projekt ''MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE''. Letos bo potekal od 5. novembra do 5. decembra 2022. Z vašo pomočjo namera... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
85

Novice
Biserka Marolt Meden
161

VABILO NA SREČANJE S SREBRNO NITJO – ZDRUŽENJEM ZA DOSTOJNO STAROST

SPOŠTOVANI!   Vabimo na zanimivo srečanje s članicami in člani Srebrne niti - Združenja za dostojno starost in našimi podporniki, ki bo potekalo v petek, 18. novembra 2022, od 16. do 19. ure ... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
51

Alenka Čurin Janžekovič: Prišel je čas. Čas za dostojno smrt

Povezava: https://www.24ur.com/novice/fokus/alenka-curin-janzekovic-prisel-je-cas-cas-za-dostojno-smrt.html?fbclid=IwAR2usOAFkodH1b-QJ1TYNrViP_i4Q5ebMVcgw9m-dbx8RKB5FcEQZdYMVaM read more..

Mediji o nas
Biserka Marolt Meden
42

Kako draginjo čutijo v domovih za starejše; Studio ob 17h - 3. 11. 2022

  Povezava: https://365.rtvslo.si/arhiv/studio-ob-17-00/174911008 read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
134

Izjava srebrne niti ob Mednarodnem dnevu boja proti revščini

Spoštovani! Pozor: oskrbnine v domovih starejših se višajo in z njimi dodatki za uporabo balkona, uporabo WC-ja idr., čeprav je oseba nepokretna in leži v postelji. Levica, kaj ste obljubljali, ko st... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
113

Pričevanje Alenke Čurin Janžekovič

Prievanje AČJ na novinarski konferenci Srebrne niti september 202221.37 KB... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
41

Srebrna nit predstavila predlog zakona o evtanaziji

Kliknite za članek na spodnjo povetavo ali na sliko. https://www.rtvslo.si/zdravje/srebrna-nit-predstavila-predlog-zakona-o-evtanaziji/628129 read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
27

ČLOVEKA DOSTOJNO ŽIVLJENJE IN PREPREČEVANJE VSEH OBLIK REVŠČINE PRI STAREJŠIH

Okrogla miza 17. 10. 2022 ob 13.45, Kadetnica Maribor, Engelsova 15, Maribor Sodelujejo:Dr. Emilija Stojmenova Duh, Ministrica pristojna za digitalno preobrazbo,prof. dr. Vlado Dimovski, Univerz... read more..


Mediji o nas
Biserka Marolt Meden
73

Biserka Marolt Meden: Starejšim želimo omogočiti lepo in dostojno življenje

  Povezava na članek: https://mojaleta.si/Clanek/Biserka-Marolt-Meden-Starejsim-zelimo-omogociti-lepo-in-dostojno-zivljenje   read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
78

Želite med prvimi na svetu sodelovati pri preizkusu robota, ki vam bo pomagal varno prečkati cesto?

V ljubljanski BTC prihaja robot, ki bo pešcem pomagal varno prečkati cesto na nesemaforiziranih prehodih za pešce in tako preprečeval prometne nesreče. Z naprednimi senzorji robot zazna, kdaj je pr read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
71

Varno čez cesto

Več informacij: Povabilo za starejše254.69 KB... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
62

Izjava Srebrne niti ob 1. oktobru mednarodnem dnevu starejših 2022

Spoštovani!   V Srebrni niti – Združenju za dostojno starost tudi letos ob Mednarodnem dnevu starejših znova opozarjamo in spodbujamo odločevalce k takojšnjim, ne le sistemskim, izboljšavam in ... read more..

Novice
Martin
71

Prvo uradno srečanje predsedniških kandidatov

    Posnetek srečanja in pogovora predsedniških kandidatov je na voljo tukaj: shorturl.at/cdev8    Kliknite na sliko za prikaz video posbetka.   read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
186

VABILO NA PRVO URADNO SOOČENJE PREDSEDNIŠKIH KANDIDATOV V OKVIRU URADNEGA ZAKLJUČKA 21. FESTIVALA

Spoštovani,   od 27. do 29. septembra 2022 se bo v Cankarjevem domu v Ljubljani že enaindvajseto leto zapored odvijala prireditev Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO). Festival je pros... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
33

Objave v medijih
Biserka Marolt Meden
77

Intervju z dr. Brigito Skela Savič

  (klik na sliko vas odpelje na celoten intervju)   read more..

Objave v medijih
Biserka Marolt Meden
27

Biserka Marolt Meden: Za nasprotnike evtanazije je pomembno, da so se pojavili ljudje z imeni

https://www.mladina.si/189962/biserka-marolt-meden-za-nasprotnike-evtanazije-je-pomembno-da-so-se-pojavili-ljudje-z-imeni-n/ read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
276

Protestno pismo predsedniku vlade in ministru za zdravje

Spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob, spoštovani minister za zdravje Danijel Bešič Loredan   Pričakujemo, da nas slišite, če že na javna pisma ne odgovarjate in v dialog z nami vstopaj... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
178

Aktualna nerešena vprašanja o dolgotrajni oskrbi

Spoštovani, vljudno prosimo za odgovore in informacije o aktivnostih. Iz pisma: "Odprtih vprašanj je še bistveno več, zato pričakujemo, da bodo vlada, predvsem pa odgovorna resorna ministrstva nar... read more..


Objave v medijih
Biserka Marolt Meden
41

Kakšni so pomisleki proti pomoči pri prostovoljnem končanju življenja?

Javna razprava o zakonu o evtanaziji   V društvu Srebrna nit menijo, da je bila javna razprava o zakonu o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja koristna, saj je izpostavila nekatere vsebi... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
89

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

Spoštovani, Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavljali, spraševali in sprejemali nove predloge, kako hitreje izboljšati dostojno starost in nazadnje omogočiti ljudem prijazno s... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
115

Pripombe k predlogu zakona o začasnih ukrepih za odpravo posledic draginje

Spoštovani, v priponki predlogi Srebrne niti ob obravnavi predloga zakona o začasnih ukrepih za odpravo posledic draginje za najbolj ranljive skupine prebivalstva (ZZUOPD) – nujni postopek, EPA ... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
125

Izjava Srebrne niti in Mestne zveze upokojencev Ljubljana ob aktualnih nesprejemljivih praksah, ki zadevajo starejše

Spoštovani predsednik Vlade RS, dr. Robert Golob, spoštovani vsi, ki vam je mar za starejše Vsi hitimo v digitalizacijo in pozabljamo na človeka. Na Srebrno nit – Združenje za dostojno starost in read more..

Rezultati 1 - 30 od 78