Monthly Archive

January 2022

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 7 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Biserka Marolt Meden
349

Ugotovitve in pričakovanja Srebrne niti v času zadnjega vala množičnih okužb s covidom-19

Ponovno pa ob tem poudarjamo, da brez novih kadrovskih standardov in normativov in dodatnih zaposlitev v socialnih zavodih tako na področju socialne oskrbe kot tudi zdravstvene nege ne delamo v dobro ... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
315

Oddaja Na glas: Evtanazija, za ali proti? BK TV in Lokalec.si

V tokratni oddaji Na glas smo se posvetili prostovoljni evtanaziji oziroma pomoči pri prostovoljnem končanju življenja bolnih, onemoglih oseb. Ob tem pa smo se spregovorili o razlogih za evtanazijo ko... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
437

Zahteva po vključitvi strokovne in zainteresirane javnosti v pripravo pravilnikov in podzakonskih aktov za Zakon o dolgotrajni oskrbi

21.1.2022 Podpisane organizacije pozivamo Ministrstvo za zdravje, da nemudoma pristopi k pripravi pravilnikov, podzakonskih aktov in popravkov drugih zakonov, ki so nujni, da bo Zakon o dolgotrajni o... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
437

Predlogi Srebrne niti za stranke na volitvah

V ponedeljek, 17. januarja 2022, smo vsem parlamentarnim strankam in tistim, ki  v medijih napovedujejo nastop na volitvah 2022 posredovali predloge Srebrne niti za njihove volilne programe. Do d... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
342

Zahteve civilne družbe za stranke na volitvah 2022

Danes smo organizacije in posamezniki_ce združeni v iniciativo Glas ljudstva na Trgu Republike predali naše zahteve (https://glas-ljudstva.si/) političnim strankam, ki bodo kandidirale na prihajajočih... read more..

Mediji o nas
Biserka Marolt Meden
912

»Seveda zaposleni v DSO niso krivi«

Delo, 10. 1. 2021 »Seveda zaposleni v DSO niso krivi«V združenju Srebrna nit oporekajo decembrski odločbi zagovornika načela enakosti o nediskriminaciji starejših v epidemiji. https://www.delo.si/ma... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
369

Pomoč pri končanju življenja tudi pri nas? 'Nikomur se ne bo zgodilo, da bi bil usmrčen proti svoji volji'

V Avstriji je z novim letom začel veljati zakon, ki odraslim osebam z neozdravljivo boleznijo ali trajnim hudim zdravstvenim stanjem omogoča, da se odločijo za asistirano smrt. Kot poudarja sogovornik... read more..

Rezultati 1 - 7 od 7