Monthly Archive

April 2022

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 8 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Biserka Marolt Meden
304

Protestno javno pismo Srebrne niti vodstvu UKCL

Namen pričujočega pisma je izraziti protest Srebrne niti nad načinom vodenja strokovnega posveta o evtanaziji v UKCL 8.4. 2022.   Če povzamem, ne ugovarjamo nobenemu referatu – nekateri so bili... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
267

Urad za demografijo kot nadomestek ministrstva za starejše?

Spoštovani Predzadnjo jesen, 10. 10. 2020 je bil ustanovljen Urad za demografijo, ki ga je v aprilu letos, spet tik pred volitvami, slavnostno odprl predsednik Vlade. Ko beremo, kdo vse je tam zaposl... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
259

O smislu politične korektnosti v znanosti: problem naslavljanja starih ljudi.

Slovensko sociološko društvo vabi na okroglo mizo O smislu politične korektnosti v znanosti: problem naslavljanja starih ljudi. Okrogla miza bo potekala v sredo, 20. aprila 2022 ob 17.00 v Trubarjevi ... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
237

Javno pismo vodstvu UKCL

Še naprej si želimo, da bi ZPPKŽ predstavili zdravstvenim organizacijam in ustanovam, saj gre za pomembno vsebino, ki jo naša javnost večinsko podpira in ki dobiva vse več podpore med zdravstvenimi de... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
258

Volitve in koalicijska pogodba - predlogi Srebrne niti

Strankam, ki bodo sestavljale koalicijsko pogodbo in v njej določale temeljne usmeritve in zaveze za obdobje 2022-26, sporočamo svoje pričakovanje, da bo v koalicijsko pogodbo vključenih čim več predl... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
251

Kako do dostopne in kakovostne oskrbe starejših

Pozdravljeni, Slovenska filantropija v okviru 13. Dneva za spremembe  vabi na okroglo mizo Kako do dostopne in kakovostne oskrbe starejših, ki bo 14. aprila 2022 ob 11.00 preko spletne platforme... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
266

Pravica do pomoči pri trpečem koncu življenja bližja tudi v Sloveniji?

Pred uveljavitvijo zakona o pomoči pri končanju življenja je še dolga in negotova pot, sestavljavci zakona pa se oglašamo predvsem zato, da bi opozorili nanj.   Objavljeno v sobotni prilogi Del... read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
275

Razprava o ZPPKŽ in možnosti zlorab

Vprašanja in odgovori v priponki: Razprava DL 31. 3. 2022227.00 KB... read more..

Rezultati 1 - 8 od 8