Monthly Archive

2023

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 9 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Biserka Marolt Meden
27

Starejšim moramo omogočiti dostopnost do bančnih poslovalnic

Pismo Združenju bank Slovenije Bo digitalizacija res zajela vse prebivalce? Razkorak med digitalno pismenimi in ostalimi bo postajal vse večji Ne glede na prizadevanja mnogih nevladnih organizacij z... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
40

Pomagajmo starejšim, da jih zavarujemo pred prevarami

Srebrna nit opozarja na nevarnost prevar različnih akviziterjev, v zadnjem času tudi spletnih prevar starejših s hudimi posledicami V Srebrni niti, združenju za dostojno starost, med drugim redno opo... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
78

Srebrna nit ni nikogar pustila na cedilu!

Za nastale sedanje razmere so odgovorne vse vlade od osamosvojitve dalje. Sedanja vlada naj nemudoma zaustavi slabšanje socialnega položaja upokojencev, ki se dogaja v zadnjih letih, in odpravi krivic... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
68

Izkoristite možnost uveljavitve olajšave pri dohodnini, če doplačujete za starša v DSO

Spošptovani do 6. februarja 2023 lahko uveljavite pravico do uveljavljanja olajšave pri plačilu dohodnine za vzdrževanega družinskega člana Povezave: https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogodki_p... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
129

Predsednica Državnega zbora je sprejela predstavnika Srebrne niti - Združenja za dostojno starost

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je 24. januarja 2023, sprejela predstavnika Združenja za dostojno starost - Srebrna nit, ki sta ji predstavila področja, na katerih združenje d... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
65

Starejši nujno potrebujejo varuha pravic

Spoštovani,Že dlje časa smo priča kršenju osnovnih človekovih pravic starejših, še posebej na področju zdravstvene oskrbe. V celotni državi ni enotne točke, kamor bi se lahko obrnili starejši v iskanj... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
55

Tudi naše zahteve za ureditev zdravstva

Drage članice in člani, podpornice in podporniki Glasu ljudstva!   V torek smo na shodu na ljubljanskem Trgu republike in v krajih PO CELI SLOVENIJI ZBRALI VEČ TISOČ LJUDI, ki so se zavzeli za ... read more..


Novice
Biserka Marolt Meden
148

Povabilo k sodelovanju v anketi

Spoštovani, če ste stari več kot 65 let, niste več delovno aktivni in imate 15 do 20 minut časa, vas raziskovalci Katedre za socialno gerontologijo Alme Mater Europaea, Evropski center Maribor vabijo... read more..

Rezultati 1 - 9 od 9