Spoštovani,


kljub reviziji Računskega sodišča, ki je jasno pokazala, da tako Vlada kot pristojni ministrstvi v zadnjih desetih letih ne opravljajo svojega dela v korist državljanov, se nič ne spreminja.
Kljub temu, da od leta 2005 ni bil zgrajen noben nov javni dom za starejše, v proračunu spet ni dovolj denarja za te namene ... Denarja pa je dovolj, le prerazporediti ga je treba v korist naštevilnejše populacije v Sloveniji - starejših.


Pričakovali smo izredno sejo Vlade in poziv ministrom in ministricam, da se odrečejo delčku "svojih" proračunskih sredstev za namene zagotavljanja novih kapacitet za namestitev starejših.
Starejši ne bomo mirno in potrpežljivo sprejemali neustreznih odločitev Vlade in poslancev in poslank v Državnem zboru in čakali na boljše čase.

Vljudno prosimo za objavo priloženega javnega pisma in vas v pričakovanju aktivnosti Vlade lepo pozdravljamo,


Biserka Marolt Meden,
predsednica Srebrne niti

docxJavno pismo: Kje je denar za skrajševanje čakalnih vrst za sprejem v domove starejših76.90 KB

Pohvale, pripombe, predlogi

Spoštovani,

v Srebrni niti – Združenju za dostojno starost si prizadevamo, da bi v prizadevanjih za izboljševanje kakovosti življenja starejših zadostili potrebam po čim bolj koristnih vsebinah našega dela in da bi dosegli čim širši krog zainteresiranih, zato vas vabimo, da nam posredujete svoje pohvale, pripombe, predloge za izboljšanje tako vsebin našega dela kot spletnih strani.

Za sodelovanje se vam prijazno zahvaljujemo.

Arhiv novic