Trije predstavniki Društva Srebrna nit (Biserka Marolt Meden, Darinka Klemenc, Boštjan Pegan) smo 7. novembra 2019, na povabilo vodstva, obiskali Dom Hmelina.


Po ogledu doma, pogovoru z vodstvom, zaposlenimi in stanovalci smo odgovorili na vprašanja v delovnem pripomočku (vprašalniku) Srebrne niti, ki je osnova za društveni pilotni projekt ocenjevanja kakovosti domov v Sloveniji.
Delegacija Srebrne niti je bila zelo zadovoljna z videnim. Videno pritrjujejo ugotovitvi v društvu, da je zelo veliko odvisno od vodstva doma.


Dom tudi z arhitekturnimi rešitvami in velikim vrtom ponuja stanovalcem prijetne bivalne prostore in inovativno zasnovano hortikulturno ureditev v neposredni okolici objekta.


Dom je v zasebni lasti, a imajo lastniki primeren odnos do starejših in zaposlenih, kar je razvidno tudi iz majhne fluktuacije zaposlenih in zadovoljstva vseh.


V domu uvajajo številne inovacije in skrbijo za dobro počutje tako stanovalcev kot zaposlenih.

 

Vodstvo Hmeline s Srebrno nitjo

Od leve proti desni, Boštjan Pegan, član IO Srebrna nit, Silva Duler, direktorica doma Hmelina, Biserka Marolt Meden, predsednica Srebene niti, Neva Železnik, podpredsednica Srebene niti, Darinka Klemenc, članica IO Srebrne niti in Janja Ramšak, strokovna vodja doma.

Pohvale, pripombe, predlogi

Spoštovani,

v Srebrni niti – Združenju za dostojno starost si prizadevamo, da bi v prizadevanjih za izboljševanje kakovosti življenja starejših zadostili potrebam po čim bolj koristnih vsebinah našega dela in da bi dosegli čim širši krog zainteresiranih, zato vas vabimo, da nam posredujete svoje pohvale, pripombe, predloge za izboljšanje tako vsebin našega dela kot spletnih strani.

Za sodelovanje se vam prijazno zahvaljujemo.

Arhiv novic