Dragi dobri in srčni ljudje! 

Prišel je čas za vsakoletni praznični projekt ''MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE''. Letos bo potekal od 5. novembra do 5. decembra 2022.

Z vašo pomočjo nameravamo narisati nasmehe na obraze starejših in prižgati iskrice v njihovih očeh. Cilj je zbrati 22 tisoč prazničnih voščil za 22 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji, del jih bodo prejeli tudi prejemniki pomoči na domu.

Predvsem bodo tega veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihovih nabiralnikih pristanejo zgolj položnice in reklame. Letos je lahko z vašo pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo drugače.

Vse, kar vas prosimo je, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Zaželeno je, da na praznično voščilo tudi kaj prilepite ali narišete, da bo res nekaj posebnega. 

....povezava na cel dokument ...

IMG 1259 600x8001

Vse, kar vas prosimo je, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Zaželeno je, da na praznično voščilo tudi kaj prilepite ali narišete, da bo res nekaj posebnega. 

Voščilo do ponedeljka, 5.12.2022, pošljite na ''MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE'' - Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa lahko zapišete svoje podatke. Vsa pisma bodo pogledali, jih vložili v praznične škatle z dopisom ter posredovali naprej do starejših širom Slovenije. Prav vsako bo izročeno starejšim, po potrebi prebrano in prilepljeno na steno, da bo spominček na vas tudi, ko se bodo decembrski prazniki zaključili. 

Lahko nam zaupate, da bo to nekaj izredno lepega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko sploh kaj prejel. 

Bodite vi ta nekdo! 

Hvaležni vam bomo za sodelovanje, da zberemo čim več prazničnih voščil in dosežemo cilj ter prižgemo 22 000 iskric veselja, ganjenosti in pozornosti. 

Prepričani smo, da je lahko sodelovanje v tem projektu najmanj, kar lahko storimo za starejše. Hkrati pa se v tem času povežemo s svojimi družinami, našimi najdražjimi, skupaj preživimo kvaliteten čas in ustvarjamo. 

Za starejše, za upanje, medgeneracijsko sodelovanje in za veliko veselja! 

Hvala vam!

K sodelovanju vabljeni tako posamezniki, kot tudi skupine in organizacije (vrtci, šole, srednje šole fakultete, kolektivi, društva organizacije...).

Lahko pripravite več voščil skupaj. 

Mala pozornost resnično lahko doseže veliko veselje. Preverjeno – že sedmo leto zaporedoma!  Odzivi prejemnikov so čustveni, ganljivi in sežejo do srca. Pišite, mogoče boste tudi vi nekoč prejemnik takšnega voščila, ki ga bo nekdo pripravil prav za vas.

Arhiv novic