Drage članice in člani, podpornice in podporniki Glasu ljudstva!

 

V torek smo na shodu na ljubljanskem Trgu republike in v krajih PO CELI SLOVENIJI ZBRALI VEČ TISOČ LJUDI, ki so se zavzeli za obnovo javnega zdravstvenega sistema.

Na prvi stavki pacientk in pacientov v zgodovini Slovenije smo zahtevali sistemske rešitve in takojšnje ukrepe za reševanje krize dostopa do kakovostne zdravstvene oskrbe (Posnetek:  Shod 10. 1. 2023   ).

Zbrali smo se tudi v krajih po Sloveniji: v Mariboru, Novi Gorici, Izoli, Kopru, Kranju, Kamniku, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah in Novem mestu. S tem smo pokazali, da imamo v Slovenij SISTEMSKI PROBLEM, ne pa posameznih težav.

Skupaj smo zdravstvo dokončno postavili na vrh spiska tem, ki jih morajo odločevalci nasloviti!

V ospredje razprave smo interes javnosti postavili tudi v nastopu v oddaji Tarča (posnetek oddaje tukaj: Tarča). Opozorili smo, da je vrsto ukrepov mogoče sprejeti nemudoma in jih na ta način čim prej začeti izvrševati (ukrepi za uresničevanje zahtev tukaj Zahteve ).

V ponedeljek smo konkretne ukrepe, ki smo jih uskladili v širokem krogu deležnikov, predali tudi odločevalcem v Državnem zboru (posnetek predaje tukaj: Predaja zahtev poslancem DZ). Veseli nas, da so nam odločevalci prisluhnili, vendar je sedaj skrajni ČAS ZA UKREPANJE. Besede in oddaljeni cilji ne bodo zaščitili dostojanstva in zdravja ljudi, ki nimajo dostopa do zdravstvenega varstva.

Če ste med njimi tudi sami, se za pomoč pri dostopu do pravne pomoči in svetovanja lahko obrnete tudi nas, tako da pokličete na telefonsko številko 068 609 602. Še vedno tudi zbiramo zgodbe ljudi, ki so ostali brez osebnega zdravnika. Z njimi bomo problemu, ki ga običajno opisujejo suhoparne številke, dali obraz dejanskih ljudi, ki jih te številke predstavljajo. Pošljete jih lahko na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Pripravljamo se že na nove akcije, s katerimi bomo skušali prispevati k reševanju stiske ljudi in zaustavitvi nadaljnjo privatizacijo slovenskega zdravstvenega sistema, ki jih povzroča. Upamo, da se na njih srečamo!

 

Lep pozdrav

Glas ljudstva

Arhiv novic