V Društvu Srebrna nit smo zgroženi nad grobim hujskaškim napadom Pavla Ruparja na ustanoviteljico in prvo predsednico našega društva Biserko Marolt Meden, ki jo izjemno spoštujemo.

Ob spoštovanju visokih etičnih standardov se Biserka Marolt Meden s svojimi strokovno utemeljenimi pristopi v javnem delovanju vseskozi zavzema za sistemsko reševanje vprašanj, ki zadevajo življenje starejših, s čimer krepi njihov glas, da je slišan in prepoznan, ne le v javnosti, temveč tudi pri odločevalcih. Sledimo njenemu zgledu in viziji, oboje pa je v delovanju Srebrne niti močna opora in bogata zapuščina, kar je hkrati temelj in zaveza, da nadaljujemo njeno delo.

Z zakonom o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja dajemo možnost za svobodno odločitev o dostojnem končanju življenja ljudem, ki umirajo v neznosnih bolečinah, brez upanja na ozdravitev in vrnitev v človeka vredno življenje.
Vabimo vas k podpori zakona. S svojim overjenim podpisom boste omogočili, da bomo zakon vložili v zakonodajni postopek in sprejem. Več o tem na www.mojezivljenje.si

 

 

Izvršni odbor Društva Srebrna nit

 

Anita Caruso

Predsednica Srebrne niti

 

V Ljubljani, 5. maja 2023

Arhiv novic