Monthly Archive

April 2019

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 12 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
766

Poročilo novinarske konference - 5.000 podpisov peticije za pravno ureditev pomoči pri dokončanju življenja

5.000 podpisov peticije za pravno ureditev pomoči pri dokončanju življenja Ljubljana, 18. april 2019. Novinarska konferenca je bila sklicana z namenom, da predstavimo povzetek mnenj, ki so jih zapis... read more..

Novice
Super User
651

Vabilo na novinarsko konferenco - 18. april 2019

5.000 podpisov peticije za pravno ureditev pomoči pri do-končanju življenja VABILO Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili povzetek mnenj, ki so jih zapisali podpisniki petic... read more..

Novice
Super User
773

Sestali smo se z ministrom za zdravje Alešom Šabedrom

Povabljeni smo bili na sestanek, na katerem smo ministru izročili pismo v priponki, v katerem smo zapisali, kaj vse bi bilo treba nujno urediti na področju zdravstvenega varstva starejših. Po daljši ... read more..

Novice
Super User
863

Javno pismo - Pridobitev evropskih sredstev za gradnjo novih domov za starejše

Javno pismo predsedniku vlade RS gospodu Marjanu Šarcu, Ministrstvu za zdravje, Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Va-ruhu človekovih pravic in kandidatom za evropske pos... read more..

Novice
Super User
613

Javno pismo - Konec diskriminacije in oderuštva starejših

Javno pismo predsedniku vlade RS gospodu Marjanu Šarcu, Ministrstvu za zdravje, Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Va-ruhu človekovih pravic, Zavodu za zdravstveno zavaro... read more..

Mediji o nas
Super User
1101

Val polemik v Španiji.

Video posnetek, kako soprog svoji ženi omogoči zaužitje večje doze zdravil, je sprožil val polemik v Španiji.   Njegova žena je trpela za hudo obliko multiple skleroze. Nato se je gospod pre... read more..

Mediji o nas
Super User
1186

Evtanazija v Sloveniji?

Stališča in razmišljanja   Upokojena učiteljica Alenka Čurin Janžekovič, ki ima neozdravljivo bolezen, si v Švici ureja dokončanje svojega življenja s samomorom s pomočjo, ker pri nas zakonod... read more..

Mediji o nas
Super User
1334

Evtanazija - podkast (10) Govori molk/z Mišo Molk

Življenje je lepo, dokler traja. Pa je to res? Ja, seveda, vsi si želimo čim dlje bivati na tem svetu. Vztrajati. Doživeti še en dan, še eno noč. Še zadnjič ujeti pogled ljudi, ki jih maramo. Tako si ... read more..

Priporočamo v branje
Super User
1526

Majda Hrženjak (ur.): RAZSEŽNOSTI SKRBSTVENEGA DELA

Prodorna teoretska in empirična feministična študija sistemov blaginje, etike skrbi in državljanstva postavlja koncepta skrbi in skrbstvenega dela v središče analize družbene neenakosti. Opozarja, d read more..

Mediji o nas
Super User
1188

Reševanja vprašanja dolgotrajne oskrbe se še ni nihče resno lotil

Sobotni Dnevnikov izbor o skrbi za starejše v naši državi Slovenska politika že petnajst let razpravlja o potrebi po zakonu o dolgotrajni oskrbi, a sprejeti ga do zdaj ni uspelo še nobeni vladi. &... read more..

Mediji o nas
Super User
1346

Pomoč pri samomoru v Švici

V Sloveniji se v razpravi o evtanaziji, ki poteka zadnje mesece, kot zglede iz tujine najpogosteje omenja Nizozemsko in Švico. V Švico se je podala ekipa 24UR Fokus, in sicer v ustanovo Dignitas, kamo... read more..

Novice
Super User
657

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije se je odzval na naše javno pismo

Veseli nas, da imajo na pobudo  varuha danes, 4. 4. 2019,  medsektorski sestanek in pričakujemo akcijo. Dopis - odgovor ZZZS Srebrni niti.pdf84.92 KB... read more..

Rezultati 1 - 12 od 12