Monthly Archive

May 2019

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 8 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
665

Vabilo na okroglo mizo o socialni izključenosti starejših

Zavod OPRO, društvo UP-ornik in ustanova Državljani sveta v torek, 4. junija ob 17:00 v Centru kulture Španski borci organizirajo pogovor z naslovom Ko kino in frizer postaneta razkošje: polepšajmo je... read more..

Novice
Super User
1624

Ravnanje v domu za starejše

Mama prebiva v Domu starejših občanov Bokalce, Ljubljana, na varovanem oddelku - tako imenovani bivalni enoti za stanovalce z demenco. Ima demenco : sedaj ne hodi več , ne zmore jesti sama, tudi govor... read more..

Novice
Super User
976

Javno pismo Srebrne niti št 4 - Kaj moramo takoj narediti v domovih starejših in za starejše

Spoštovani vsi, naj začnem z besedami, ki jih je zapisal prof. dr. Ignacij Voje, oskrbovanec doma starejših, v januarskem pismu vsem odločevalcem v Sloveniji: "Verjemite pa, da nam bo enkrat dovolj.... read more..

Novice
Super User
655

Vabilo na novinarsko konferenco - 22.5.2019

Spoštovani, starejši nimamo časa, da bo napisanih še nekaj strategij in akcijskih načrtov, v praksi pa se ne bo nič spremenilo! Oziroma se spreminja, kot nas obveščajo oskrbovanci domov starejših in ... read more..

Mediji o nas
Super User
1000

Bavbav, trojanski konj in zloraba strahov

Prispevek Andreja PleterskegaSobotna priloga Dela, 11. 5. 2019 Javna diskusija v Sloveniji o tem, ali zakonsko urediti pomoč pri dokončanju življenja, ali vztrajati pri sedanjem stanju neurejenosti... read more..

Mediji o nas
Super User
1182

Odločitev za evtanazijo bi bila moja zavestna odločitev

Pred letom dni se je javnosti dotaknilo pismo akademika dr. Janka Pleterskega, ki je državni zbor pozval, naj ljudem omogoči, da bodo lahko sami odločili o koncu življenja. Profesor dddr. Andrej Pl... read more..

Novice
Super User
725

Prvi informativni obisk

Štiri predstavnice Društva Srebrna nit so na povabilo vodstva 13. maja letos obiskale Dom Tisje Litija.   V štiriurnem ogledu doma, pogovoru z vodstvom, zaposlenimi in stanovalci smo odgovori... read more..

Novice
Super User
872

Evtanazija - Pravica do smrti ali smrt pravičnosti

Pogovor  prof. dr. Igor Pribac in  prof. dr. Matjaž Zwitter, ki je potekal v okviru študentskega projekta Filozofija gre v svet.  ... read more..

Rezultati 1 - 8 od 8