Monthly Archive

February 2022

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 8 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Biserka Marolt Meden
450

Pripombe in predlogi Srebrne niti – Združenja za dostojno starost na PRAVILNIK o storitvah dolgotrajne oskrbe k ZDOsk

V Srebrni niti menimo, da bi morala biti podlaga za pripravo v naslovu omenjenega pravilnika na novo sprejeti kadrovski standardi in normativi na področju socialne oskrbe in zdravstvene nege. Menimo, ... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
558

Ne zapirajte starejših v domove starejših in prebolele po kovidu v bolnišnice za rehabilitacijo

Čeprav govorimo, da se zavedamo neprimernih posledic socialne izolacije, jo ukrepi še kar podpirajo. Klici ogorčenih sorodnikov se vrstijo.Zato se ponovno oglašamo.MZ je v petek pozno popoldne obvesti... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
308

Stališča Srebrne niti o predlogu Resolucije o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2021 - 2030

Na podlagi stališč v priponki in vseh konkretnih pripomb, ki smo jih podali avgusta 2021, a niso bile upoštevane, Srebrna nit ne podpira te in takšne resolucije. Zahtevamo sprejetje konkretnega progra... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
314

"Javna razprava" o pravilnikih k ZDOsk

V zadnjem času se soočamo s prekratkimi javnimi razpravami, ki to niso, saj praviloma ne dobimo odgovorov na pripombe, pomisleke, vprašanja. Tako niso bile upoštevane naše pripombe k Zakonu o dolgotra... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
321

JAVNI PREVZEM ODZIVOV POLITIČNI STRANK NA NAŠE ZAHTEVE

Glas ljudstva sporoča: Danes so nam politične stranke, ki bodo kandidirale na prihajajočih državnozborskih volitvah, predale svoje odzive na naše zahteve! Našemu vabilu se je odzvalo 10 političnih st... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
289

Vprašanja Srebrne niti ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ob izjavi o podelitvi koncesij za domove starejših dne 31. 1. 2022

   Konkretna vprašanja in zelo nekonkreten odgovor MDDSZEM. Nekonkreten odgovor z MDDSZEM Društvo Srebrna_nit                     read more..

ZPPKŽ
Biserka Marolt Meden
318

Informacije o postopku končanja življenja v Švici

Informacije so na voljo na spodnji povezavi https://www.zalozba5ka.com/evtanazija-postopek-pridobivanja-zdravnika-v-svici/... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
327

Zahvala

V Srebrni niti se zahvaljujemo gospe, ki želi ostati anonimna, ki je prijazno darovala odlično hojco drugi starejši gospe (obe iz Ljubljane), ki jo bo z veseljem uporabljala. Dobra dela štejejo…... read more..

Rezultati 1 - 8 od 8