Kriminalni roman 

Avtor:Vito Komac
 
Je življenje starca res le kolateralna škoda na poti do bogastva? Vsekakor je roman Vita Komaca besedilo, ki ga je tako ali drugače vredno prebrati.
 

»Vsekakor je roman Vita Komaca besedilo, ki ga je tako ali drugače vredno prebrati. Navsezadnje tudi v premislek in v opozorilo, kaj se ponekod v resnici dogaja z ostarelimi, nemočnimi ljudmi, ki padejo v kolesje nehumanega ravnanja nekaterih institucij in/ali nekaterih izprijenih posameznikov (žal še lažje kar v zasebnosti domačega okolja). Prepuščeni so jim brez možnosti vplivanja na lastno usodo. Roman odstira tudi te nevarnosti in v bralcu vzbudi upravičen dvom: morda pa ne gre zgolj za »čisto fikcijo«, temveč za resnično grozljivko!?«

– Dora Vodopivec

Avtor o knjigi:

Navdih sem črpal iz osebnih izkušenj, iz doživetij, pripovedovanja znancev in iz medijskih objav. Knjiga je namenjena tistim, ki imajo svoje najbližje v domovih za ostarele, da skrbijo zanje tudi po tej plati – da ne dopustijo morebitnim mrhovinarjem, ki bi se lotili nemočnega človeka, … pa tudi tistim, ki bi morda našli v zgodbi opomin na svoje nečedne rabote in se pokesali. Sporočilo knjige je, da so ljudje preračunljivi in kljub dobrim delom, ki jih imajo pokazati in jih udejanjajo, se vmes prikradejo skušnjave, ki v stiski lahko eskalirajo. Bodimo močni in dosledni, spoštujmo starega človeka, njegovo modrost in seveda življenje.