Poziv prostovoljcem s področja zdravstvene nege v boju z epidemijo koronavirusa


Ljubljana, 24. marec 2020 – Zbornica – Zveza je na zaprosilo Ministrstva za zdravje pozvala k prostovoljski aktivnosti v času epidemije z virusom COVID-19 vse tiste, ki lahko pomagajo v domovih za starejše in drugih socialnih zavodih, ki se v teh izrednih razmerah soočajo z največjim pomanjkanjem izvajalcev zdravstvene nege in oskrbe. V domovih za starejše bodo prostovoljce s področja zdravstvene nege – upokojene izvajalce zdravstvene nege, študente in dijake zdravstvene nege – vključili v zagotavljanje temeljnih življenjskih aktivnosti in podporne dejavnosti.

Vsi, ki so pripravljeni pomagati, naj Zbornici – Zvezi na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. sporočijo svoje ime in priimek, domač naslov ter GSM-številko in svoj e-naslov. Podatke bo Zbornica – Zveza posredovala Ministrstvu za zdravje, ki bo prostovoljce ustrezno razporedilo.

»Vsem prostovoljcem, ki so se že javili, se iskreno zahvaljujemo za izkazano pripravljenost za pomoč. Časi, ki so pred nami, bodo še težji, a verjamem, da bomo s skupnimi močmi zdržali tudi to preizkušnjo,« je dejala Monika Ažman, predsednica Zbornice – Zveze.


Psihosocialna pomoč za izvajalce zdravstvene in babiške nege
Zbornica – Zveza je že pred dnevi za izvajalce zdravstvene in babiške nege, ki se v kriznih razmerah, povezanih z epidemijo koronavirusa, soočajo z agresivno komunikacijo, s konflikti ali z nasilnim vedenjem, zagotovila telefonsko psihosocialno pomoč, ki je na voljo na številki 069 906 617 vsak delavnik med 9.00 in 12.00 uro.

Prošnja medijem za pomoč
Mediji, pri aktivaciji prostovoljcev potrebujemo vašo pomoč! Prosimo, pomagajte nam doseči čim širšo skupnost in delite zgoraj navedene aktivnosti skupaj s pasico tudi po svojih kanalih. Za pomoč se vam vnaprej zahvaljujemo. Ostanite zdravi!

###

Več o Zbornici – Zvezi
Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (Zbornica – Zveza) je strokovno, nevladno in nepridobitno združenje v Republiki Sloveniji, ki združuje več kot 16.000 članic in članov – medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov. Povezujejo se v organizacijo, ki šteje 11 regijskih strokovnih društev ter strokovno deluje v 32 strokovnih sekcijah.

Zbornica – Zveza je enovito strokovno in reprezentativno telo izvajalcev zdravstvene in babiške nege v Sloveniji, ki si prizadeva zagotavljati sodobno, kakovostno ter varno zdravstveno in babiško nego za vse prebivalce Republike Slovenije ter ščititi strokovne interese članic in članov.

Dodatne informacije
Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije
Ob železnici 30a
1000 Ljubljana

Tel: 01/544 5480
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Splet: www.zbornica-zveza.si