Monthly Archive

2021

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 20 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
42

Aktualna vprašanja

Ministrstvo za zdravjeMinistrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVlada Republike SlovenijeVaruh človekovih pravicZagovornik načela enakostiSkupnost socialnih zavodov Slovenije &nb... read more..

Novice
Super User
55

Javno pismo ministru za zdravje

Spoštovani gospod minister za zdravje Janez Poklukar,   odgovorno in pomembno funkcijo ste prevzeli v izjemno težkih časih. Vsi od vas veliko pričakujemo. Srebrna nit – Združenje za dostojno ... read more..

Novice
Super User
70

Zadnje pismo

Pozdravljeni: ga. T., ga.G., ga S.,  ga. Z. in predsednik sveta zavoda Skoraj en mesec je minil, ko smo izgubili naše drage, zlate mame, žene, naše svojce, vaše varovance. Bolečina  ne poj... read more..

Novice
Super User
63

Protestna izjava Srebrne niti glede zmede pri cepljenju starejših prebivalcev RS proti Covid-19

Ministrstvo za zdravjeNIJZVaruh človekovih pravicZagovornik načela enakosti   V Srebrni niti – Združenju za dostojno starost smo v januarju javno nasprotovali nepravičnemu razdeljevanju cepiva ... read more..

Novice
Super User
67

Javno pismo - Tretji val epidemije je tu – bodo spet starejši največje žrtve?

Vladi Republike SlovenijeMedijem Tretji val epidemije je tu – bodo spet starejši največje žrtve?   V domovih starejših se od drugega vala, ko je bilo prav tam največ nepotrebnih smrti, stanje ... read more..

Novice
Super User
97

Javno pismo - Srebrna nit pričakujemo odgovore

Minister Janez Cigler KraljMinistrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMediji   Srebrna nit protestira proti podeljevanju koncesij za domove starejših, ki jih vi, minister za... read more..

Novice
Super User
80

Sprostitev obiskov v DSO Ljubljana Vič - Rudnik

Dom starejših občanov Ljubljana Vič - Rudnik Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev, Ob rednem izvajanju cepljenj zainteresiranih stanovalcev in zaposlenih, ki ga izvaja ZD Ljubljana, enota Vič... read more..

Novice
Super User
120

Javno pismo Srebrne niti za več obiskov v domovih starejših

Direktorjem in direktoricam domov starejšihMinistrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinistrstvu za zdravjeSkupnosti socialnih zavodov SlovenijeMedijem   Srebrna nit poziva... read more..

Novice
Super User
87

Javno pismo - prosimo uredite javna stranišča in klopi za počitek

Županom slovenskih občinTurističnim društvomMedijem Srebrna nit za dostojanstvo starejših tudi v času epidemije Odpreti je potrebno javna stranišča in urediti mesta za počitek starejših – klopi &nb... read more..

Novice
Super User
76

Odgovor Kabineta predsednika Vlade Ukrepi za preprečevanje okužb s COVID-19 na področju vzgoje in izobraževanja

Številka:         181-2/2021/21 Datum:           5. 2. 2021     ZADEVA:      ... read more..

Novice
Super User
104

Zahteva Sveta stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane

SVET STANOVALCEV DOMA DR. JOŽETA POTRČA POUČANE Datum: 3.02.2021 PREDSEDNIKU VLADE IN MINISTRU ZA ZDRAVJE, GOSPODU IVANU JANEZU JANšl, NACIONALNEMU INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVJE, GOSPODU MILANU KREKU, ... read more..

Novice
Super User
117

Diskriminatorna ureditev ZOA zaradi starosti - primer starizma

Biserka Marolt MedenSrebrna nit Številka:               0702-12/2021/2 Datum:         &n... read more..

Novice
Super User
77

Javno pismo: Celostna rehabilitacija po prebolelem COVID-u

Javno pismoPredsednik vlade RSMinister za zdravjeRazširjeni strokovni kolegij za fizikalno in rehabilitacijsko medicinoZavod za zdravstveno zavarovanje SlovenijeMinister za delo, družino, socialne zad... read more..

Novice
Super User
150

Ne zapirajte osnovnih šol zaradi starejših

Predsednik vlade RSMinister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinister za zdravjeSkupnost socialnih zavodov SlovenijeNIJZMediji Zakaj zapirate osnovne šole zaradi okužb v domovih sta... read more..

Mediji o nas
Super User
82

Intervju Radio Slovenija Biserka Marolt Meden, 27. 1. 2021

https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174749310?s=mmc... read more..

Novice
Super User
151

Pravica in dolžnost

Mamina sostanovalka v domu starejših je bila upokojena medicinska sestra, ki je za časa službovanja opravljala delo na visokem položaju. Rada sem se pogovarjala z njo, govorili sva o zdravstvu in o zd... read more..

Novice
Super User
113

Necenzurirano.si - Vlada, ljudje ti ne zaupajo!

Epidemijo lahko obvladuješ in vodiš k družbeno sprejemljivim izidom le na način, da državljani pri obvladovanju epidemije sodelujejo. To dosežemo, če jih prepoznamo kot zaupanja vredne partnerje. Klju... read more..

Novice
Super User
103

Javno pismo: Ponovno postavljamo vprašanja

Srebrna nit še vedno dobiva pisma in klice, da obiski oziroma socialni stiki v domovih starejših niso urejeni v dobro stanovalcev in sorodnikov in da so posledice socialne izolacije ter pomanjkanja ka... read more..

Novice
Super User
99

Protest Srebrne niti glede neupoštevanja vrste za cepljenje prebivalcev RS proti Covid-19

Ministrstvo za zdravjeNIJZVaruh človekovih pravicZagovornik načela enakostiKomisija RS za medicinsko etiko   V Srebrni niti – Združenju za dostojno starost si že več let prizadevamo za izboljša... read more..

Novice
Super User
83

Dramina knjižnica za ranljive skupine z novim posnetkom: Cankarjeva Erotika

Spoštovani, v Dramino knjižnico za ranljive skupine, v okviru katere nastajajo zvočni posnetki literarnih branj v interpretaciji dramskih igralk in igralcev, smo dodali tretji sklop poezije... read more..

Rezultati 1 - 20 od 20