Monthly Archive

2021

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 32 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Super User
98

Imenovanega direktorja razvpitega Mateja Križaniča nekdanjega direktorja DSO Predvor v Fužinah nočemo

Zadnje dni je v Fužinah vroče tako ali drugače. Politika je na čelo Doma starejših občanov Fužine postavila medijsko razvpitega aferaškega človeka, ki ga v Fužinah nočemo ne stanovalci, ne svojci, ne ... read more..

Mediji o nas
Super User
43

Kaj skriva bliskovito sprejeti zakon o dolgotrajni oskrbi

Sredi junija je vlada RS objavila, da je sprejela zakon o dolgotrajni oskrbi, to je tisti zakon, ki se je medil dve desetletji, tisti, ki bi ga krvavo potrebovali že predpredvčer read more..

Novice
Super User
100

Javno pismo - Ob rob aktualnim dogajanjem v zvezi s starejšimi

Predsednik vlade RSMinister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinister za zdravjeZagovornik načela enakostiVaruh človekovih pravicSkupnost socialnih zavodov SlovenijeMediji   &... read more..

Mediji o nas
Super User
57

Kako je biti starejši v Sloveniji

Slovenija ima eno najhitreje starajočih prebivalstev v Evropi. Živimo dlje, toda ali tudi kakovostno? "Naučiti se bomo morali starati," pravi nevrolog Zvezdan Pirtošek. Starejši se spopadajo s številn... read more..

Novice
Super User
66

Srebrna nit - javno pismo predsedniku vlade RS - prosimo za odgovore 8.6.2021

Spoštovani predsednik vlade Republike Slovenije gospod Janez Janša, pred dvema mesecema smo se z našimi vprašanji glede ureditve položaja starejših v Sloveniji obrnili na Ministrstvo za delo, družino... read more..

Novice
Super User
101

Starejši hočemo dober Zakon o dolgotrajni oskrbi

V Mariboru je bila 15. 6. 2021 - na Mednarodni dan ozaveščanja o nasilju nad starejšimi -   organizirana dobro obiskana okrogla miza Srebrne niti z naslovom: »Kaj želimo ... read more..

Novice
Super User
71

Srebrna nit ostro nasprotuje sprejetju Zakona o dolgotrajni oskrbi v sedanji obliki

V Srebrni niti – Združenju za dostojno starost z zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje okrog sprejemanja Zakona o dolgotrajni oskrbi (ZDO). Kljub dolgoletnemu neurejenemu področju DO menimo, da je ZDO ... read more..

Novice
Super User
82

Vabilo na okroglo mizo »Kaj želimo starejši«

Odvijala se bo v torek, 15. junija 2021 ob 17. uri v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor, Gospejna ulica 10. Po napovedih vlade se sprejetje zakona o dolgotrajni oskrbi približuje.Me... read more..

Novice
Super User
41

POMOČ SORODNIKOM, KI SKRBIJO ZA OSEBE Z DEMENCO

Sorodniki in tisti, ki skrbijo za koga z demenco, lahko naročijo brezplačen priročnik "RESje potrebujemo/jo pomoč"  na telefon 041 694 360 ali email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti sme... read more..

Novice
Super User
70

Vabimo vas na novinarsko konferenco - 26.5.2021

Uresničujemo obljube o krepitvi socialne države, smo analizirali ukrepe, ki so pomembni za starejše v času epidemije, priznali napačne odločitve  in smo pripravljeni na nove izzive brez diskrimin... read more..

Novice
Super User
75

Javno pismo - Predlagamo več vpliva uporabnikov in manj vpliva politikov na upravljanje domov za starejše

Predsednik vlade RSMinister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinister za zdravjeZagovornik načela enakostiVaruh človekovih pravicSkupnost socialnih zavodov SlovenijeMediji   S... read more..

Novice
Super User
70

Priporočila za ustreznejše poročanje o starejši populaciji

1. PRIPOROČILO: Z uporabo pravilnih izrazov se izogni nepotrebnemu poniževanju starejših, na primer: stanovalci domov za starejše IN NE varovanci ali celo gosti domov za starejše; starejši al read more..

Novice
Super User
106

Aktualna vprašanja

Ministrstvo za zdravjeMinistrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiVlada Republike SlovenijeVaruh človekovih pravicZagovornik načela enakostiSkupnost socialnih zavodov Slovenije &nb... read more..

Novice
Super User
131

Javno pismo ministru za zdravje

Spoštovani gospod minister za zdravje Janez Poklukar,   odgovorno in pomembno funkcijo ste prevzeli v izjemno težkih časih. Vsi od vas veliko pričakujemo. Srebrna nit – Združenje za dostojno ... read more..

Novice
Super User
135

Zadnje pismo

Pozdravljeni: ga. T., ga.G., ga S.,  ga. Z. in predsednik sveta zavoda Skoraj en mesec je minil, ko smo izgubili naše drage, zlate mame, žene, naše svojce, vaše varovance. Bolečina  ne poj... read more..

Novice
Super User
135

Protestna izjava Srebrne niti glede zmede pri cepljenju starejših prebivalcev RS proti Covid-19

Ministrstvo za zdravjeNIJZVaruh človekovih pravicZagovornik načela enakosti   V Srebrni niti – Združenju za dostojno starost smo v januarju javno nasprotovali nepravičnemu razdeljevanju cepiva ... read more..

Novice
Super User
104

Javno pismo - Tretji val epidemije je tu – bodo spet starejši največje žrtve?

Vladi Republike SlovenijeMedijem Tretji val epidemije je tu – bodo spet starejši največje žrtve?   V domovih starejših se od drugega vala, ko je bilo prav tam največ nepotrebnih smrti, stanje ... read more..

Novice
Super User
138

Javno pismo - Srebrna nit pričakujemo odgovore

Minister Janez Cigler KraljMinistrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMediji   Srebrna nit protestira proti podeljevanju koncesij za domove starejših, ki jih vi, minister za... read more..

Novice
Super User
113

Sprostitev obiskov v DSO Ljubljana Vič - Rudnik

Dom starejših občanov Ljubljana Vič - Rudnik Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev, Ob rednem izvajanju cepljenj zainteresiranih stanovalcev in zaposlenih, ki ga izvaja ZD Ljubljana, enota Vič... read more..

Novice
Super User
151

Javno pismo Srebrne niti za več obiskov v domovih starejših

Direktorjem in direktoricam domov starejšihMinistrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinistrstvu za zdravjeSkupnosti socialnih zavodov SlovenijeMedijem   Srebrna nit poziva... read more..

Novice
Super User
111

Javno pismo - prosimo uredite javna stranišča in klopi za počitek

Županom slovenskih občinTurističnim društvomMedijem Srebrna nit za dostojanstvo starejših tudi v času epidemije Odpreti je potrebno javna stranišča in urediti mesta za počitek starejših – klopi &nb... read more..

Novice
Super User
100

Odgovor Kabineta predsednika Vlade Ukrepi za preprečevanje okužb s COVID-19 na področju vzgoje in izobraževanja

Številka:         181-2/2021/21 Datum:           5. 2. 2021     ZADEVA:      ... read more..

Novice
Super User
141

Zahteva Sveta stanovalcev Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane

SVET STANOVALCEV DOMA DR. JOŽETA POTRČA POUČANE Datum: 3.02.2021 PREDSEDNIKU VLADE IN MINISTRU ZA ZDRAVJE, GOSPODU IVANU JANEZU JANšl, NACIONALNEMU INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVJE, GOSPODU MILANU KREKU, ... read more..

Novice
Super User
166

Diskriminatorna ureditev ZOA zaradi starosti - primer starizma

Biserka Marolt MedenSrebrna nit Številka:               0702-12/2021/2 Datum:         &n... read more..

Novice
Super User
116

Javno pismo: Celostna rehabilitacija po prebolelem COVID-u

Javno pismoPredsednik vlade RSMinister za zdravjeRazširjeni strokovni kolegij za fizikalno in rehabilitacijsko medicinoZavod za zdravstveno zavarovanje SlovenijeMinister za delo, družino, socialne zad... read more..

Novice
Super User
191

Ne zapirajte osnovnih šol zaradi starejših

Predsednik vlade RSMinister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostiMinister za zdravjeSkupnost socialnih zavodov SlovenijeNIJZMediji Zakaj zapirate osnovne šole zaradi okužb v domovih sta... read more..

Mediji o nas
Super User
144

Intervju Radio Slovenija Biserka Marolt Meden, 27. 1. 2021

https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174749310?s=mmc... read more..

Novice
Super User
189

Pravica in dolžnost

Mamina sostanovalka v domu starejših je bila upokojena medicinska sestra, ki je za časa službovanja opravljala delo na visokem položaju. Rada sem se pogovarjala z njo, govorili sva o zdravstvu in o zd... read more..

Novice
Super User
154

Necenzurirano.si - Vlada, ljudje ti ne zaupajo!

Epidemijo lahko obvladuješ in vodiš k družbeno sprejemljivim izidom le na način, da državljani pri obvladovanju epidemije sodelujejo. To dosežemo, če jih prepoznamo kot zaupanja vredne partnerje. Klju... read more..

Novice
Super User
135

Javno pismo: Ponovno postavljamo vprašanja

Srebrna nit še vedno dobiva pisma in klice, da obiski oziroma socialni stiki v domovih starejših niso urejeni v dobro stanovalcev in sorodnikov in da so posledice socialne izolacije ter pomanjkanja ka... read more..

Rezultati 1 - 30 od 32