Monthly Archive

November 2021

Welcome to our Archives page. On this page you will find a total of 10 of our articles broken down into Months and Years.
Novice
Biserka Marolt Meden
403

Dolgotrajna oskrba, okrogla miza EU parlament

Četrtek, 2. december od 14. do 16.30 ure po zoomu: Topic: Long-Term Care Conference Time: Dec 2, 2021 02:00 PM Prague Bratislava   Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/96188139273?pwd=aStOMTl... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
410

Dolgotrajna oskrba kot univerzalna temeljna storitev - okrogla miza

V zavodu OPRO v sredo, 1. decembra ob 18:00, na spletu (pogovor se bo v živo predvajal na  Opro Facebook profilu in na profilu Mestne knjižnice Ljubljana) pripravljajo pogovor Dolgotrajna oskrba ... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
555

Predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi uporabnikom ne bo prinesel boljših in dostopnejših storitev

LJUBLJANA, 19. november 2021 – Skupnost socialnih zavodov Slovenije, Amnesty International Slovenije, Sindikat upokojencev Slovenije, Socialna zbornica Slovenije, Društvo Srebrna nit – Združenje za do... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
471

EN odstotek dohodnine za delovanje Društva Srebrna nit – Združenja za dostojno starost

Naše društvo je 12. maja 2021 prejelo odločbo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki nam je priznalo status nevladne organizacije (NVO) v javnem interesu. Ta odločba, ozir... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
411

Čas je, da proračun z rebalansom poveča sredstva, namenjena socialni oskrbi starejših

Pridružujemo se protestom tako Sindikata upokojencev Slovenije, ki opozarja na vedno večjo revščino med upokojenci, kot tudi Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, kjer vedo, kako težko posamezniki in... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
472

Podnapisi slovenskih nadaljevank, filmov in drugih oddaj

Na Srebrno nit se je v imenu več kolegic obrnila gospa, ki pravi, da večkrat težko spremlja slovenske nadaljevanke ali filme, ker je izgovorjava nerazumljiva in govor motijo drugi zvoki iz ozadja, zat... read more..

Mediji o nas
Super User
897

Pogosto pozabljamo, da dolgo življenje pomeni tudi dolgo starost

Pogovor z Biserko Marolt Meden iz društva Srebrna nit Starizem je v porastu. Ne samo v zadnjih dveh letih, tudi prej smo ga lahko zaznali, je pa v času covida-19 nekako dobil krila, in ga je veliko p... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
469

Človekove pravice za vse starosti: Spodbujanje vseživljenjskega vidika in medgeneracijskega sodelovanja za spoprijemanje s starizmom

Slovensko predsedstvo organizira mednarodno koferenco, Srebrna nit pa je za vse nas prevedla izhodiščno izjavo, ki smo jo prejeli samo v angleščini. Deklaracija_o_staranju_2020_-_predsedujoo_trio_EU_... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
390

Srebrna nit je prejela priznanje F3ŽO

Organizatorji Festivala za tretje življenjsko obndobje so v obrazložitvi med drugim zapisali: Društvo Srebrna nit s svojim delom tako skrbi za dvig kvalitete življenja starejših, hkrati pa s svojim d... read more..

Novice
Biserka Marolt Meden
385

✍️ PODPRI HUDO POBUDO: ZAPIŠIMO SPOMINE ✍

Starejši so zakladnica zgodb, pričevanj in spominov, a so dandanes pogosto osamljeni, kar je tudi posledica digitalnega prepada med generacijami. Mladi imajo znanja o uporabi digitalnih tehnologij na ... read more..

Rezultati 1 - 10 od 10