Danes je v Ljubljani potekala tiskovna konferenca, ki jo je sklicalo društvo Srebrna nit. Na njej so predstavili pobudo za ureditev evtanazije, podpisalo pa jo je 120 podpisnikov z različnih področij delovanja.

Društvo se zavzema za dolgotrajno oskrbo in paliativno oskrbo, ob tem pa izpostavljajo možnost posameznika, da odloča o svojem življenju in smrti.

Predsednica društva Biserka Marolt Meden je izpostavila, da si v društvu prizadevajo za kakovostnejše življenje v jeseni življenja. Želijo si, da bi starejši imeli strokovno in prijazno oskrbo, dostopno in dostojno socialno in zdravstveno oskrbo. To velja za vse, tiste, ki še vedno živijo doma, v bolnišnici ali v domovih za starejše.

Prva, ki je v zadnje času javno spregovorila o legalizaciji evtanazije, je upokojena učiteljica in ravnateljica Alenka Čurin Janžekovič. Nekateri podpisniki in člani društva so zato predstavili argumente, zakaj bi Slovenija morala legalizirati evtanazijo.

Nekateri podpisniki so predstavili lastne razloge za podpis peticije. Med podpisniki peticije za legalizacijo evtanazije v Sloveniji je tudi glasbenik Robert Pešut – Magnifico. Pravi, da je peticijo podpisal v imenu etike in svobode.

NET TV

Arhiv novic