Tri predstavnice Društva Srebrna nit (Biserka Marolt Meden, Katarina Vidner Ferkov in Neva Železnik) smo 10. junija letos, na povabilo vodstva, obiskale Dom starejših občanov Črnomelj.

Po ogledu doma, pogovoru z vodstvom, zaposlenimi in stanovalci smo odgovorili na vprašanja v delovnem pripomočku (vprašalniku) Srebrne niti, ki je osnova za društveni pilotni projekt ocenjevanja kakovosti domov v Sloveniji.

Delegacija Srebrne niti je bila zadovoljna z videnim. Videno pritrjujejo ugotovitvi v društvu, da je zelo veliko odvisno od vodstva doma. Kljub mačehovskemu odnosu ustanovitelja, to je države, obnavljajo dom in skrbijo, da se uporabniki čim bolje počutijo. Dom ima tudi to prednost, da fluktuacija kadra ni prevelika. Vendar: za normalno delo bi potrebovali 30 odstotkov več zaposlenih.

Ker je direktorica Doma starejših občanov Črnomlje tudi predsednica strokovnega sveta pri Socialni zbornici Slovenije in predsednica skupščine Skupnosti socialnih zavodov (SSZ) smo se dogovorili, da bomo z njimi bolje sodelovali. Do zdaj namreč nismo. Pa ne po naši krivdi.

 

 

 

Arhiv novic