Sporočilo za javnost

ZA VEČ SOCIALNIH STIKOV S STANOVALCI DOMOV STAREJŠIH 

Glede na ponovno popolno zaprtje domov starejših smo v Srebrni niti na pobudo sorodnikov 20. oktobra 2020 predlagali Telekomu, naj ponovno priskoči na pomoč.   

Takole smo jim pisali:

»Spoštovana gospa Katarina Prešeren,

spet razglašena epidemija, spet starejši v domovih brez stikov s sorodniki.

Ravnokar sem prejela e-sporočilo gospe, ki sprašuje, če lahko pomagamo, da bi v domu starejših dobili še kakšno tablico ali pametni telefon za video klice. Govorila sem s predsednico Skupnosti socialnih zavodov Slovenije gospo Valerijo Lekić Poljšak in pritrdila je, da bi to marsikateremu domu prišlo prav.

Razmišljamo, da bi pozvali donatorje, da podarijo tablice in pametne telefone, ki jih lahko pogrešajo. Če bi vi lahko ponudili podporo v pripravi teh aparatov za uporabo, bi bil krog zaključen. Če ocenjujete, da bi ponovno lahko priskočili na pomoč in gremo skupaj v akcijo, razdelamo idejo in naredimo  korak naprej.

Biserka Marolt Meden, predsednica Srebrne niti«

Odgovor in prijazna ponudba TELEKOMA 26. 10. 2020: 

»Pozdravljeni,

opravičujem se vam za pozen odgovor, vendar sem morala pri sodelavcih pridobiti vse informacije.

 Po prvem obdobju epidemije smo vsem domovom za starejše ponudili možnost odkupa mobitelov, ki smo jim jih v tistem obdobju brezplačno posodili, in sicer po ceni en evro. Nekateri domovi so se za to odločili, drugi ne.

 Skladno s tem bomo domovom ponovno ponudili možnost nakupa mobitelov po 1 EUR, in sicer skupaj z mobilnim paketom NAJ A s 50-odstotnim popustom (mesečna naročnina za domove bo tako 7,5 evra). Dodatno pa jim bomo za obdobje razglašene epidemije ponudili neomejen mobilni prenos podatkov; le-ti se porabljajo pri video klicih.

 Prepričani smo, da je ta predlog za domove izredno ugoden, tako da upam, da se bo zanj odločilo čim več domov.

 S prijaznimi pozdravi, Katarina Prešeren, direktorica odnosov z javnostmi«

Direktorji in direktorice domov starejših, izkoristite ugodno priložnost! S pomočjo zanesljivih prostovoljcev, ki bodo upoštevali vse varovalne ukrepe, boste lahko omogočili veliko  stikov z vašimi stanovalci, saj si jih mnogi zelo želijo.

Hvala Telekomu za hitro odzivnost in pomoč starejšim!

Ne pozabimo, da so socialni stiki zelo pomembni za zagotavljanje dobrega počutja, višjo kakovost življenja, zmanjševanje osamljenosti in večjo odpornost pred okužbami.

Lep pozdrav,
Biserka Marolt Meden, predsednica Srebrne niti

Arhiv novic