Zaposlen sem v domu starejših občanov, kjer sem vodja prehrane in strežbe v kavarni. Trenutno so težki časi za vse, še posebej za zdravstveno osebje, ki opravljajo izjemno delo, za katerega prepogosto ne prejmejo primerne hvale ali plačila. Hvaležni smo lahko prav slehernemu, za njihovo vztrajanje, njihovo moč in njihov pogum.

Se pa konstantno dogaja, da smo ostali profili pozabljeni. Tako kot ste omenila v večerni oddaji na Pop-tvju, pred časom, za skrb starejših so potrebni še mnogi ostali, od čistilk, hišnikov, delavcev v kuhinji, socialnih delavcev in mnogih drugih. Spregledani smo s strani medijev, kot tudi s strani sindikatov katerih del smo. Kar je zelo žalostno.

Sam lahko pojasnim, da smo v kuhinji močno obremenjeni, saj zaradi mnogih preventivnih odsotnosti in bolniških, tudi nam primanjkuje zaposlenih, tisti ki pa so, so pa močno obremenjeni, delo, ki ga po navadi opravlja šest ali sedem, sedaj opravljajo trije. Sodelavci so utrujeni in izžeti. Poklic kuhar je že vrsto let deficitarni. Vsaj pri nas ga je nemogoče dobiti, saj je plača sramotna, 15 plačilni razred.

Želim se vam zahvaliti, ste edini, ki ste nas sploh omenili na pop tv oz v medijih. Poskusili smo opozoriti na našo problematiko tudi s pismom (v prilogi), katerega smo poslali medijem in sindikatom, pa ni nikakršnega odziva. Nikjer se nobeden ne zavzame za poklice v J razredu. Ne v normativih, ne v obremenitvah, ne o sramotnih plačah.

Ob tej priložnosti vas naprošam in pozivam, da še nas naprej omenjate in zastopate v javnosti, do katere imate lažji dostop.

Hvala vam in vse dobro.

Naslov hranimo na sedežu društva Srebrna nit

Arhiv novic