Dom starejših občanov Ljubljana Vič - Rudnik

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev,

Ob rednem izvajanju cepljenj zainteresiranih stanovalcev in zaposlenih, ki ga izvaja ZD Ljubljana, enota Vič-Rudnik, vam sporočamo, da smo se odločili za sprostitev obiskov z določenimi omejitvami v obeh enotah.

Ob tem se vam, svojcem in stanovalcem doma, najlepše zahvaljujemo za odgovorno ravnanje in upoštevanje navodil v zvezi s preprečevanjem okužb s Covid 19. Hvala svojcem za sodelovanje pri pridobivanju soglasij za cepljenje in razumevanje ob omejitvah obiskov in izhodov stanovalcev. Tudi vaše odgovorno ravnanje in vaša pomoč sta prispevala k temu, da nimamo več novih okužb s Covid 19 pri stanovalcih.

Zato bomo predvidoma v prihodnjem tednu, to je od 22. 2. 2021 sprostili obiske naših stanovalcev. Na obiske boste lahko ponovno prihajali brez predhodne najave, vse dni v tednu, tudi ob vikendih in praznikih v času od 9.30 do 18.30 ure. Prosimo vas, da na vhodu pri recepciji upoštevate priporočeno razdaljo in talne oznake. V dom vstopajte posamično, v avli pred recepcijo se lahko zadržujeta istočasno samo 2 osebi, zato vas prosimo, da ostali svojci počakate zunaj. Obiskovalci boste ob vstopu v dom še vedno povprašani po svojem zdravstvenem stanju, izmerili vam bomo telesno temperaturo, razkužili si boste roke in podpisali boste ustrezno izjavo (izjava je objavljena na spletni strani doma www.dso-vic.si in si jo predhodno lahko natisnete ter izpolnjeno prinesete s seboj). Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Odsvetujemo vam obiske vsaj 14 dni po vrnitvi iz tujine oz. če ste bili v tesnem stiku z osebo, ki je bila v tujini oz. ji je bila odrejena karantena. V času gibanja po domu vas prosimo, da ves čas nosite zaščitno primerno in čisto kirurško masko, si razkužujete roke in se zadržujete pri svojem bližnjem.

Še vedno bodo tako veljale določene omejitve, predvsem za zaščito tistih stanovalcev, ki se zaradi različnih vzrokov do sedaj še niso cepili. Obiski znotraj doma (v sobah stanovalcev in v skupnih prostorih) bodo mogoči za 1 zdravo osebo 1x dnevno na stanovalca, izven doma (na vrtu oz. v parku doma) pa te omejitve ni.  Vse osebe, ki prihajajo na obisk, se morajo zglasiti v recepciji zaradi preverjanja zdravstvenega stanja. Pri tem vas obveščamo, da je v dvo ali več posteljnih sobah možen samo en obisk istočasno. Če se zgodi, da se na obisku srečata dva svojca, vas prosimo, da obisk izvedete izven sobe ali da počakate, da se prvi obisk v sobi zaključi.

Obiski v izolaciji, karanteni: V primeru, da je vaš svojec v izolaciji oz. karanteni, vas prosimo, da obisk predhodno najavite v socialno službo doma:

Socialna služba – DSO (dso-vic.si)

Arhiv novic